Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το μέλλον στην αρθροπλαστική γόνατος ήρθε στη Θεσσαλονίκη!

Νέο ψηφιακό σύστημα ολική αρθροπλαστική γόνατος με ρομποτική ακρίβεια

Οι αρθρώσεις μας είναι η καθημερινότητα μας, είναι οι πιο απλές και δεδομένες μας κινήσεις, είναι η ζωή μας. Το κάθε πρόβλημα στις αρθρώσεις επηρεάζει συνολικά την ποιότητα ζωής.

Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι η αρθρίτιδα, η οποία δημιουργεί χρόνιους πόνους στις αρθρώσεις και δυσκολεύει την κίνηση του σώματος μας, για δραστηριότητες όπως το βάδισμα, την άσκηση, αλλά και τις στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής μας. Σε προχωρημένο στάδιο, η οστεοαρθρίτιδα «χτυπάει» τα γόνατα μας και κάνει ακόμη και το περπάτημα μια επίπονη διαδικασία. Μάλιστα, αν δεν μεριμνήσουμε για τη θεραπεία της πάθησης, επηρεάζονται και οι υπόλοιπες υγιείς αρθρώσεις (όπως πχ το άλλο γόνατο, τα ισχία ή ακόμα και η σπονδυλική στήλη) με τελικό αποτέλεσμα την εκφύλιση και των λοιπών υγιών αρθρώσεων. 

Για αυτό το λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να μη μένει πίσω από τις επιστημονικές και τεχνολογικές καινοτομίες και να δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς να ξεπερνούν τα προβλήματα στις αρθρώσεις με τον πιο ανώδυνο τρόπο, δίχως να χάνουν ούτε στιγμή απόλαυσης από την καθημερινότητα τους. Αυτή τη φιλοσοφία, της μοντέρνας ιατρικής, αφουγκράστηκε ο χειρουργός – ορθοπεδικός Αθανάσιος Αδάμ και έφερε στη Θεσσαλονίκη, την πιο εξελιγμένη μέθοδο αρθροπλαστικής γόνατος.

Δείτε: Η νέα μέθοδος αρθροπλαστικής γόνατος που «κέρδισε» τη Θεσσαλονίκη!

Η ψηφιακή ολική αρθροπλαστική γόνατος -με ρομποτική ακρίβεια- είναι η τελευταία εξέλιξη στον τομέα των επεμβάσεων στο γόνατο και φέρνει μια μικρή «επανάσταση» στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Η νέα μέθοδος, την οποία έχει φέρει στην πόλη εδώ και 6 μήνες, ο εξειδικευμένος στη Νέα Υόρκη και τη Σουηδία Θεσσαλονικιός γιατρός, λύνει τα χέρια του χειρούργου και προσφέρει στον ασθενή ανώδυνη και γρήγορη θεραπεία στις αρθρώσεις του. Κατά την επέμβαση, γίνεται αντικατάσταση της φθαρμένης άρθρωσης για να μπορεί ο ασθενής μέσα σε λίγες μέρες να περπατάει χωρίς πόνους, προσφέροντας το τέλειο αποτέλεσμα με τέλεια έκταση και τέλεια κάμψη της άρθρωσης.

Το ψηφιακό σύστημα, είναι εντελώς προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενή ξεχωριστά, «χαρτογραφώντας» την ώρα της επέμβασης την άρθρωση του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οδηγίες απόλυτης ακρίβειας στον χειρούργο, με μεγάλο όφελος χρόνου και κόστους. Με λίγα λόγια, το ψηφιακό σύστημα καταστρώνει το σχέδιο, ο χειρούργος το εκτελεί στην εντέλεια και ο ασθενής απολαμβάνει μια ανώδυνη θεραπεία στο γόνατο του και την ευκαιρία να περπατήσει ξανά χωρίς πόνους τις επόμενες μέρες!

Όπως εξηγεί ο εξειδικευμένος χειρούργος Αθανάσιος Αδάμ, με την υπερσύγχρονη μέθοδο της ψηφιακής αρθροπλαστικής γόνατος, ο ασθενής είναι σε θέση να γνωρίζει την αρχική και τελική κατάσταση της άρθρωσής του, λαμβάνοντας όλες τις πληροφορίες σε ένα dvd και αναλυτικές εικόνες. Ο χειρούργος, από την πλευρά του, μειώνει το χρόνο της επέμβασης, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια αίματος και η πιθανότητα φλεγμονής, ενώ το ψηφιακό σύστημα επιτρέπει τη δημιουργία ελάχιστων τομών, που σημαίνει μικρότερη αιμορραγία και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο. Τέλος, η νέα μέθοδος ελαχιστοποιεί την πιθανότητα πνευμονικής εμβολής, καθώς δε χρησιμοποιούνται ενδομυελικοί οδηγοί. Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, καθιστούν τη μέθοδο ψηφιακής αρθροπλαστικής γόνατος ιδανική για όποιον ασθενή θέλει να κάνει μια ουσιαστική, αποτελεσματική και αποφασιστική επέμβαση στο πρόβλημα της οστεοαρθρίτιδας.

Το πιο σημαντικό για τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα είναι να γνωρίζουν ότι υπάρχει λύση για το πρόβλημα τους. Μια λύση, η οποία μπορεί να είναι ανώδυνη, γρήγορη και πλήρως ανακουφιστική. Αρκεί να αναζητήσουμε τη βοήθεια των ειδικών, όπως του κ. Αδάμ και να εμπιστευτούμε το πρόβλημα μας στις πιο προηγμένες επιστημονικά μεθόδους και θεραπείες!   

Επικοινωνία: Αδάμ Αθανάσιος, MD, FICS, Χειρουργός Ορθοπεδικός -Τηλ: 6974108266

Ιατρείο Θεσσαλονίκης:

Μητροπόλεως 87, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974108266

Δέχεται: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή

Ώρες: 18:00 - 21:00

Ο γιατρός καθημερινά το πρωί δέχεται στο ιατρείο του εντός της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης (Μαρίας Κάλλας 11 & Γραβιάς 2).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή
O τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητούσε να μην συσχετιστεί η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για το μπάζωμα
Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή