Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κρέας, κοτόπουλο, ψάρι: Πόσο αντέχουν σε συντήρηση και κατάψυξη

Κατανάλωση εντός των χρονικών ορίων

Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη σωστής συντήρησης των τροφίμων, καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος αλλοίωσής τους. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να πετάτε φαγητό που μαγειρέψατε πρόσφατα ή που μόλις αγοράσατε επειδή έχει υποστεί αλλοίωση.

Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, δείτε τους βέλτιστους χρόνους συντήρησης για το μοσχάρι, το κοτόπουλο και τον σολομό. Χρησιμοποιήστε το σαν οδηγό, ώστε να μη χρειαστεί να πετάξετε ωμό ή μαγειρεμένο φαγητό.

Θα μπορούσατε να καταναλώσετε αυτά τα τρόφιμα και μετά τους αναγραφόμενους χρόνους και πιθανώς να μην διατρέχατε κάποιο κίνδυνο. Η κατανάλωσή τους όμως εντός αυτών των χρονικών ορίων σας εξασφαλίζει ότι θα έχουν όλη τη φρεσκάδα και τη γεύση τους.

Συντήρηση: Τρεις έως πέντε ημέρες (ωμό)

Κατάψυξη: Έξι έως 12 μήνες (ωμό)

Συντήρηση: Τρεις έως τέσσερις ημέρες (μαγειρεμένο)

Κατάψυξη: Δύο έως έξι μήνες (μαγειρεμένο)

Συντήρηση: Μία έως δύο ημέρες (ωμό)

Κατάψυξη: Εννέα μήνες (ωμό)

Συντήρηση: Τρεις έως τέσσερις ημέρες (μαγειρεμένο)

Κατάψυξη: Δύο έως έξι μήνες (μαγειρεμένο)

Συντήρηση: Μία έως δύο ημέρες (ωμός)

Κατάψυξη: Έξι έως οκτώ μήνες (ωμός)

Συντήρηση: Τρεις έως τέσσερις ημέρες (μαγειρεμένος)

Κατάψυξη: Δύο έως έξι μήνες (μαγειρεμένος)

Πηγή: popsugar.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη