Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αισθάνεστε φούσκωμα; 5 τροφές που κάνουν την κοιλιά σας επίπεδη!

Διατροφή για διώξετε την αίσθηση πληρότητας

Το «φούσκωμα» στην κοιλιά ονομάζεται επιστημονικά κοιλιακή διάταση και πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία παρουσιάζεται αίσθημα πληρότητας ή/και σφιξίματος στην κοιλιακή χώρα. Εναλλακτικά, το κοιλιακό φούσκωμα είναι γνωστό και ως πρήξιμο ή τυμπανισμός.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η δυσανεξία στην λακτόζη και άλλες τροφικές δυσανεξίες, η υπερκατανάλωση τροφής και η απόφραξη του εντέρου αποτελούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες του ενοχλητικού φουσκώματος. Ποιες είναι οι τροφές που θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το αίσθημα πληρότητας;

To αβοκάντο βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, στο πρήξιμο και στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Πηγή βιταμίνης Κ και E και διαλυτών φυτικών ινών, έχει αντιοξειδωτική δράση.

Σπόροι μάραθου

Oι σπόροι μάραθου έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φουσκώματος αλλά και της κυτταρίτιδας. Χαλαρώνοντας τους μυς του εντέρου, επιτρέπουν στα αέρια που προκαλούν το φούσκωμα να φύγουν.

Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ποτάσιο και ρυθμίζουν τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό. Είναι πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες και μπορούν να δράσουν ενάντια στο ενοχλητικό φούσκωμα.

Τα σπαράγγια έχουν τη δράση διουρητικού στον οργανισμό και βοηθούν στην αποβολή υγρών που προκαλούν ενοχλητικό φούσκωμα. Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Είναι η τροφή που συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

Το πράσινο αυτό λαχανικό είναι πλούσιο σε πυρίτιο, καφεϊκό οξύ και βιταμίνη C, συμβάλλοντας στη μείωση του πρηξίματος και στην αποφυγή της κατακράτησης υγρών. Η ευεργετική του δράση κατά του πρηξίματος των ματιών υπάρχει εξίσου και στο πρήξιμο της κοιλιάς.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο