Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βότανα και μυρωδικά που μας αδυνατίζουν – Ποιο να προτιμήσετε

Κερδίστε τη μάχη ενάντια στα περιττά κιλά

Τα φρέσκα βότανα και τα μυρωδικά είναι το «μυστικό όπλο» που βρίσκεται στην κουζίνα σας και μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε τη μάχη ενάντια στα περιττά κιλά.

Όχι μόνο δίνουν άρωμα και γεύση στα πιάτα σας ώστε να περιορίσετε το αλάτι και τα ανθυγιεινά λιπαρά που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, αλλά σας δίνουν και πολύτιμα συστατικά που ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό.

Τα αιθέρια έλαια και άλλα συστατικά των διάφορων βοτάνων και μυρωδικών διευκολύνουν την πέψη και ενεργοποιούν τη διαδικασία καύσης του λίπους.

Ο κόλιανδρος, το θυμάρι, η μέντα και το κάρδαμο αποδεδειγμένα προλαμβάνουν τις λιγούρες ώστε να αντισταθείτε στα αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

Επίσης, ο κόλιανδρος ενεργοποιεί την πέψη και κάνει ήπια αποτοξίνωση στον οργανισμό, ενώ ο άνηθος μπορεί να τονώσει τον μεταβολισμό.

Η μυρωδάτη ρίγανη συμβάλλει στη διάσπαση των λιπαρών που λαμβάνονται μέσω της διατροφής και παράλληλα ευνοεί τη μικροχλωρίδα του εντέρου.

Τέλος, ο μαϊντανός καταπολεμά την κατακράτηση υγρών χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι