21

OCT
2018

Οι επιστήμονες βρήκαν επιτέλους την αιτία της νόσου

Ανακάλυψη ορόσημο: Ένα βήμα πιο κοντά η θεραπεία του Αλτσχάιμερ!

30 Sep 201810.00

Επιστήμονες έκαναν μια ανακάλυψη για τη νόσο Αλτσχάιμερ, την οποία η επιστημονική κοινότητα ήδη χαρακτήρισε ως «παγκόσμια πρωτοπορία».

Οι ακαδημαϊκοί από το πανεπιστήμιο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και του Lund στη Σουηδία, βρήκαν μία από τις αιτίες της νόσου Αλτσχάιμερ, εξετάζοντας τα σωματίδια που καταστρέφουν τα υγιή εγκεφαλικά κύτταρα και ξεκινούν την εμφάνιση της θανατηφόρας νόσου.

Η έρευνά τους έχει χαρακτηριστεί ως η «πρώτη συστηματική μέθοδος» που προσδιορίζει μία από τις βασικές αιτίες. Ο καθηγητής Michele Vendruscolo, ένας από τους επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται μια συστηματική μέθοδος ενάντια στους παθογόνους μικροοργανισμούς - την αιτία της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν ποια είναι η αιτία της νόσου, έτσι δεν είχαμε στόχο».

«Τα παθογόνα έχουν τώρα αναγνωριστεί ως μικρές συγκεντρώσεις πρωτεϊνών, γνωστές ως ολιγομερή και έχουμε κατορθώσει να αναπτύξουμε μια στρατηγική για να στοχεύσουμε με φάρμακα αυτά τα τοξικά σωματίδια», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Οι συγκεκριμένες πρωτεΐνες, όταν αναδιπλώνονται σωστά παραμένουν αποτελεσματικές και ακίνυνδες. Όταν όμως λανθάνουν, δημιουργούνται επικίνδυνες συγκεντρώσεις που ονομάζονται πλάκες, τις οποίες ο εγκέφαλος δεν μπορεί να μετατοπίσει και έτσι προκαλείται η άνοια. Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μία από τις πιο κοινές μορφές άνοιας και οδηγεί στον θάνατο των νευρικών κυττάρων και στην απώλεια ιστών σε όλο τον εγκέφαλο.

Ο αριθμός των θανάτων προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια αν δεν βρεθεί θεραπεία. Σύμφωνα με την έρευνα του Alzheimer UK, ο αριθμός των ατόμων που αναμένεται να πεθάνουν λόγω άνοιας στη Βρετανία, αναμένεται να τετραπλασιαστεί από το 2040 σε 219.409. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα και έρευνα.

Ο καθηγητής Vendruscolo πρόσθετει: «Οι έρευνες μας ως τώρα ενάντια στη νόσο έχουν καταλήξει σε κάποια φάρμακα, αλλά αυτά τα φάρμακα μπορούν μόνο να θεραπεύσουν τα συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ, όχι τις αιτίες της εμφάνισής της και την εξέλιξή της. Έχουμε καταρτίσει την πρώτη στρατηγική για να προχωρήσουμε ενάντια στην αιτία της ασθένειας, με αποτέλεσμα να ελπίζουμε ότι θα αναπτυχθούν νέα φάρμακα».


Τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του Alzheimer, περιλαμβάνουν την απώλεια της βραχυπρόθεσμης μνήμης, τον αποπροσανατολισμό και τις αλλαγές συμπεριφοράς και οι πάσχοντες πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε από διεθνή ομάδα επιστημόνων και δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

Γιώργος Καλλίνης

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(2)


Τα μοναδικά οφέλη του καφέ για το συκώτι – Πόσα φλιτζάνια να πίνουμε

Οφέλη για την καρδιά, τα νεφρά αλλά και τον εγκέφαλο


Ωμό κοτόπουλο: 8 λάθη που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας

Γλυτώστε από αρκετούς κινδύνους για την υγεία σας


Πέντε τρόποι να χάσεις κιλά... χωρίς να μετράς θερμίδες!

Έξυπνες στρατηγικές για απώλεια βάρους 


Δεν πάει ο νους σας... τα πιο βρώμικα πράγματα που ακουμπάτε κάθε μέρα (VIDEO)

Και ποιος είναι ο “βασιλιάς” των εστιών μικροβίων της καθημερινότητας

Βιταμίνη Β3: Πού βοηθά & ποιες είναι οι καλύτερες πηγές

Bοηθά στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος


Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια: Οι πιο κρίσιμες ερωτήσεις

Απομυθοποίηση των κυριότερων επιχειρημάτων του αντιεμβολιαστικού κινήματος


ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 41 οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Συνολικά 306 κρούσματα λοίμωξης έχουν καταγραφεί από την αρχή της περιόδου 

Γλυκάνισος: 7 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία

Είναι γνωστός για τις θεραπευτικές του ιδιότητες

ΜασούτηςMollers
Typosthes.gr - Twitter


NLPTyposthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία