Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς θα δελεάσετε τα παιδιά σας να τρώνε περισσότερα λαχανικά

Αν τα παιδιά σας δεν έχουν ποτέ όρεξη για σπανάκι δεν είστε οι μόνοι. Η μάχη για την υγιεινή διατροφή δεν έχει τέλος για όλους σχεδόν τους γονείς

Κάντε το κουνουπίδι και το κολοκυθάκι τους καλύτερούς σας φίλους

Παρόλο που κάποιοι διατροφολόγοι και γονείς δεν συμφωνούν με την ιδέα να "κρύβουμε" λαχανικά στο φαγητό των παιδιών, μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσουμε υφή, γεύση και θρεπτικά στοιχεία στο πιάτο τους. Δοκιμάστε να ψήσετε muffin με κολοκυθάκι, να βάλετε λίγο κουνουπίδι στα μακαρόνια ή να τολμήσετε λίγο παραπάνω και να φτιάξετε κέικ σοκολάτας με κουνουπίδι! Ποιο παιδί θα αρνιόταν τέτοιες επιλογές;

Φτιάξτε ένα smoothie

Υπάρχει λόγος που τα smoothie εμφανίζονται παντού τον τελευταίο καιρό. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πεντανόστιμα και γεμάτα βιταμίνες. Δυστυχώς αν τα αγοράζετε από κάποιο κατάστημα μπορεί να κρύβουν και πολύ ζάχαρη, οπότε αν το προορίζετε για τα παιδιά σας καλύτερα να το φτιάξετε εσείς στο σπίτι. Βάλτε στο μπλέντερ μπόλικο σπανάκι και αβοκάντο μαζί με μπανάνα και φράουλες και ρίξτε μέσα και λίγο μπρόκολο. Το παιδί σας θα λατρέψει τη δροσερή αυτή λιχουδιά.

Φτιάξτε γρανίτες

Ποιό παιδί δεν λατρεύει τις γρανίτες το καλοκαίρι; Η συνταγή είναι η ίδια με τα smoothie, μόνο που θα χρειαστείτε μερικές φόρμες για γρανίτες και ξυλάκια και έτοιμη η υγιεινή λιχουδιά! Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχετε άπειρες επιλογές γευστικών φρούτων που τρελαίνουν τα παιδιά για να χρησιμοποιήσετε ως μάσκα γεύσης για τα λίγο πιο άνοστα λαχανικά που θα πρέπει να προσθέσετε.

Κάντε το φαγητό παιχνίδι

Πόσο πιο διασκεδαστικό θα ήταν για τα παιδιά αν αλείφατε ένα σέλινο με ταχίνι, βάζατε επάνω μερικές σταφίδες και του λέγατε ότι είναι ένας κορμός δέντρου που περπατάνε επάνω μυρμήγκια; Αν τα παιδιά σας αρνούνται κατηγορηματικά να φάνε λαχανικά, προσπαθήστε να τα κάνετε να μοιάζουν με παιχνίδι ή τουλάχιστον να τα συνοδεύετε με πιο γευστικά dip.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ