Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

12 τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έλλειψη μαγνησίου. Με τις παρακάτω τροφές θα πάρετε τα απαραίτητα ποσοστά του χρειάζεστε

Περίπου το 60% του μαγνησίου στο σώμα σας βρίσκεται στα οστά, το υπόλοιπο είναι στους ιστούς και μόλις το 1% στο αίμα. Παρόλο που πολλοί από εμάς δεν παίρνουμε αρκετό μαγνήσιο, είναι επίσης πιθανό να παίρνουμε και υπερβολίκά μεγάλη ποσότητα. Επομένως αν δεν σας προτείνει ο γιατρός σας να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα, μπορείτε να αρκεστείτε στην ποσότητα που θα σας προσφέρουν οι 12 τροφές που ακολουθούν.

1. Αμύγδαλα

Μαγνήσιο: 105 mg σε 1/4 της κούπας

Άλλα οφέλη: Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που κρατάει το ανοσοποιητικό σύστημα δυνατό και τα μάτια υγιή. Είναι επίσης γεμάτα πρωτεΐνες που βοηθάνε να νιώθετε το αίσθημα του κορεσμού και συνεπώς να κρατήσετε τη γραμμή σας και φυσικά τα ιδανικά για την υγεία της καρδιάς Ω-3 λιπαρά οξέα.

2. Σουσάμι

Μαγνήσιο: 101 mg σε μια χούφτα σπόρων

Άλλα οφέλη: Οι σπόροι σουσαμιού είναι γεμάτοι ψευδάργυρο που βοηθάνε να ανέβει η τεστοστερόνη δίνοντας ώθηση στην λίμπιντό σας. Επιπλέον, είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης Β-6.

3. Ηλιόσποροι

Μαγνήσιο: 128 mg σε 1/4 της κούπας

Άλλα οφέλη: Οι ηλιόσποροι είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Επιπλέον, έχουν πολυακόρεστα λιπαρά τα οποία βοηθάνε στη μείωση των επιπέδων κακής χοληστερόλης στο αίμα όταν καταναλώνονται με μέτρο.

4. Μπανάνες

Μαγνήσιο: 33 mg σε μια μέτρια μπανάνα

Άλλα οφέλη: Όταν οι μπανάνες είναι ακόμη λίγο πράσινες, είναι η καλύτερη πηγή αμύλου, ενός καλού υδατάνθρακα που σας κρατάει χορτασμένους και δίνει ώθηση στον μεταβολισμό σας. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης μια δόση καλίου, ενός ηλεκτρολύτη που μπορεί να βοηθήσει στην πτώση της αρτηριακής πίεσης.

5. Κάσιους

Μαγνήσιο: 89 mg σε 1/4 της κούπας

Άλλα οφέλη: Μια μερίδα κάσιους προσφέρει σχεδόν το 10% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε σίδηρο και αποτελούν εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ.

6. Κολοκυθόσπορος

Μαγνήσιο: 74 mg σε μια χούφτα σπόρων

Άλλα οφέλη: Αυτοί οι σπόροι περιέχουν μεγάλα ποσοστά φυτικών ινών, μονοακόρεστων λιπαρών και πρωτεϊνών.

7. Λιναρόσπορος

Μαγνήσιο: 40 mg σε ένα κουτάλι της σούπας

Άλλα οφέλη: Λίγος λιναρόσπορος πάνω από το γιαούρτι ή τα δημητριακά σας, θα μετατρέψει το πρωινό σας σε σούπερ τροφή για την καρδιά. Ένα μόλις κουτάλι της σούπας περιέχει περισσότερη από τη μισή αναγκαία ποσότητα ημερήσιας κατανάλωσης σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Ο λιναρόσπορος προσφέρει επίσης φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

8. Γάλα

Μαγνήσιο: 27,8 mg σε μια κούπα

Άλλα οφέλη: Από μικρά παιδιά ακούτε για το πόσο καλό κάνει το γάλα στην υγεία σας. Ας κάνουμε όμως μια μικρή επανάληψη: μια κούπα γάλα προσφέρει περίπου το ένα τρίτο των απαραίτητων ημερησίων αναγκών του οργανισμού σε ασβέστιο, το οποίο χρειάζεστε για την σωστή ανάπτυξη και υγεία των οστών. Το γάλα προσφέρει επίσης αναγκαίες ποσότητες καλίου, βιταμίνης D, πρωτεϊνών και βιταμίνης B-12.

9. Βρώμη

Μαγνήσιο: 57,6 mg σε μια κούπα μαγειρεμένη

Άλλα οφέλη: Αυτό το υγιεινό δημητριακό σας γεμίζει φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, Ω-3 και κάλιο. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην πτώση των επιπέδων της χοληστερόλης.

10. Μπρόκολο

Μαγνήσιο: 51 mg σε 1/2 κούπα μαγειρεμένο

Άλλα οφέλη: Μια μερίδα από αυτό το σουπερ λαχανικό περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε ποσότητες μπρόκολου έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συγκεκριμένους τύπους καρκίνου όπως του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστης.

11. Καλαμπόκι

Μαγνήσιο: 33 mg

Άλλα οφέλη: Κάποιοι λένε ότι τα φορτωμένα με υδατάνθρακες καλαμπόκια είναι απαγορευτικά για κάποιον που προσέχει τη διατροφή του. Παρόλο που το ένα καλαμπόκι περιέχει πράγματι 6-8 γραμμάρια ζάχαρης, αυτό το υγιεινό δημητριακό αποτελεί ωστόσο σπουδαία πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Β, C και φυτικών πρωτεϊνών.

12. Μπιζέλια

Μαγνήσιο: 48 mg σε μια κούπα

Άλλα οφέλη: Μια κούπα μπιζέλια προσφέρει σχεδόν την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη C, όπως και πρωτεΐνες, κάλιο και βιταμίνη Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι