Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Σέλας (Aurora) ρίχνει το πολύχρωμο πέπλο του πάνω από τη Γη!

Η εντυπωσιακή εικόνα είναι η "Φωτογραφία της Ημέρας" για τη NASA...

Ο αστροναύτης της NASA Scott Kelly μοιράστηκε στα social media τη συγκεκριμένη φωτογραφία που τράβηξε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 15 Αυγούστου, γράφοντας: Η Aurora αφήνει ένα πολύχρωμο πέπλο πάνω από τη Γη αυτό το πρωινό. Καλημέρα από τον @space_station! #YearInSpace.

Η εντυπωσιακή εικόνα είναι η φωτογραφία της ημέρας για τη NASA!

Όπως διαβάζουμε στη Βικιπαίδια, το Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (της Γης, αλλά και άλλων πλανητών) και που παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές (εξ ου και Πολικό Σέλας), τόσο στο Βόρειο Ημισφαίριο όσο και στο Νότιο, αποκαλούμενο ανάλογα Βόρειο Σέλας και Νότιο Σέλας. Η λατινική ονομασία του Βορείου Σέλαος είναι "Aurora Borealis". Αντίθετα του νοτίου είναι "Aurora Australis". Το φαινόμενο αυτό είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σόγια με γεύση χοιρινό: Γενετικά τροποποιημένοι σπόροι με γεύση από κρέας
Eταιρεία πήρε άδεια να προχωρήσει με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας που θα περιέχουν πρωτεΐνη χοιρινού κρέατος
Σόγια με γεύση χοιρινό: Γενετικά τροποποιημένοι σπόροι με γεύση από κρέας