Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι 6 ευεργετικές ιδιότητες… του υποτιμημένου κουνουπιδιού!

Μπορεί να μην έχει την καλύτερη μυρωδιά όταν βράζει, αλλά μας εγγυάται υγεία…

Τα παιδάκια το μισούν από τη μυρωδιά όταν βράζει, πολλοί λένε ότι έχει το σχήμα του ανθρώπινου εγκεφάλου, αλλά η ουσία είναι ότι κάνει πάρα πολύ καλό στην υγεία μας! Και μετά από λίγα χρόνια μόλις επιτέλους συνηθίσεις τη μυρωδιά του μπορεί και να σου αρέσει κιόλας. Αναρωτηθήκατε όμως γιατί κάνει τόσο καλό στην υγεία μας; Δείτε έξι καλούς λόγους:

Αντιοξειδωτικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Μαζί με το μπρόκολο και το λάχανο, το κουνουπίδι είναι ένας διατροφικός δυναμίτης. Περιέχει βιταμίνη Α, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και πολλές άλλες θρεπτικές ουσίες, οι οποίες δυναμώνουν το ανοσοποιητικό. Μην το παραβράσετε όμως!

Βοηθάει τη δίαιτα σας. Αντικαθιστά τον πουρέ πατάτες και έχει λίγες θερμίδες και ελάχιστα λιπαρά

Είναι αντικαρκινικό. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το κουνουπίδι περιέχει αντικαρκινικές ουσίες.

Βοηθάει το δέρμα σας. Μην απορήσετε αν το δέρμα σας είναι πιο λαμπερό μετά από ωραίο γεύμα με κουνουπίδι. Αστειευόμαστε φυσικά, όμως το λαχανικό αναπλάθει τα δερματικά κύτταρα.

Κάνει την καρδιά σας χαρούμενη! Η βιταμίνη Κ είναι ένα ακόμη όπλο του υποτιμημένου λαχανικού.

Φέρνει την άνοιξη στην πέψη σας. Αν νομίζετε ότι εδώ σταματούν τα οφέλη, κάνετε λάθος! Το κουνουπίδι σας προστατεύει και από την γαστρίτιδα.

TyposHealth

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ