Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γρίπη: 42 παιδιά διαγνώστηκαν με Η1Ν1 μόνο σήμερα

Η εποχική γρίπη χτυπάει βαριά τη χώρα – Οι ειδικοί αναμένουν ύφεση τον Απρίλιο

Ανεβαίνει συνεχώς το κύμα της γρίπης, με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σήμερα διαγνώστηκαν 42 παιδιά με γρίπη. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 16 πολύ βαριά περιστατικά γρίπης που αφορούσαν ανήλικους, εκ των οποίων τα τέσσερα είχαν μοιραία κατάληξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι έξι άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο λόγω επιπλοκών από τη γρίπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα  77. Επίσης, 122 ασθενείς είναι σωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δίνοντας τη μάχη για τη ζωή τους. Συνολικά, 286 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει ακόμα και τώρα τον εμβολιασμό έναντι του ιού της γρίπης, καθώς η επιδημία αναμένεται να υποχωρήσει στα μέσα Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη (με διετείς συμβάσεις) των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

TyposHealth

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου