Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δείτε πως ένα τσαγάκι την ημέρα μπορεί να «σώσει» τη ζωή σας!

Νέα έρευνα αποδεικνύει τις προστατευτικές ιδιότητες του τσαγιού για την υγεία μας…

Μόνο ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με έρευνα. Η μελέτη σε 6.200 ανθρώπους αποκάλυψε ότι όσοι έπιναν τσάι καθημερινά είχαν 35% μικρότερη πιθανότητα για καρδιακή ανακοπή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή ή καρδιαγγειακό θάνατο σε σύγκριση με εκείνους που ποτέ δεν έπιναν τσάι.

Επίσης, οι λάτρεις του τσαγιού είχαν λιγότερα ίχνη ασβεστίου στις στεφανιαίες αρτηρίες γύρω από την καρδιά - μια σημαντική αιτία καρδιακών προβλημάτων – σύμφωνα με την ομάδα από το Johns Hopkins Hospital στη Βαλτιμόρη, ΗΠΑ.

«Βρήκαμε ότι ένας μέτριος πότης τσαγιού είχε πιο καθαρές στεφανιαίες αρτηρίες και μειωμένη συχνότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών επεισοδίων», εξήγησε χθες εκπρόσωπος του American Heart Association στην Αριζόνα. «Η μελλοντική έρευνα είναι απαραίτητη για την κατανόηση των προστατευτικών ιδιοτήτων της μέτριας κατανάλωση τσαγιού», συμπλήρωσαν.

Οι ερευνητές δεν ξέρουν γιατί το τσάι έχει μια τόσο μεγάλη προστατευτική ισχύ, αλλά προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή - ένα είδος αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο τσάι - μπορεί να είναι υπεύθυνα. Οι χημικές ουσίες που ως γνωστόν αυξάνουν την πρόληψη της βλάβης των κυττάρων, βοηθούν επίσης τους ανθρώπους να χάσουν βάρος.

Μια μελέτη από ερευνητές της Ταϊβάν το 2014, διαπίστωσε ότι πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα για ένα χρόνο μειώνει την αρτηριακή σκλήρυνση. Μια μελέτη του 2013 στο American Journal of Clinical Nutrition, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τέλος, μια ανασκόπηση 24 μελετών στις οποίες συμμετείχαν 856.000 άνθρωποι, που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο περιοδικό European Journal of Epidemiology, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η αυξημένη κατανάλωση τσαγιού σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καρδιακού θανάτου, εγκεφαλικού επεισοδίου και ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, καθώς και συνολικά τον κίνδυνο θανάτου!».

TyposHealth

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ