Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

6 συνδυασμοί τσαγιού και φαγητού για… έξτρα υγεία!

Σίγουρα δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ να ταιριάξετε φαγητό με τσάι, δείτε πως…

Το πιο πιθανό είναι να προτιμήσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το φαγητό σας. Ίσως να μην έχετε φανταστεί καν αν ταιριάζει το ζεστό τσάι με το γεύμα σας. Εμείς απλά σας λέμε να το δοκιμάσετε και θα δείτε ότι εκτός από ωραίος συνδυασμός είναι και πολύ ωφέλιμο για την υγεία σας!

Ειδικό μαύρο τσάι με φακές. Το ειδικό ρόφημα, με μαύρο τσαί, κανέλα, τζίντζερ, μια σκελίδα σκόρδο, κάρδαμο και μαύρο πιπέρι, σας δίνει μια ασπίδα με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά. Ειδικά αν το συνδυάσετε με φακές, θα έχετε και φυτικές ίνες με πρωτεΐνες!

Εαρλ Γκρέι με σκούρα σοκολάτα λεμόνι. Το τσάι εαρλ γκρέι είναι ουσιαστικά μαύρο τσάι με άρωμα περγαμόντο, οπότε θα ταιριάξει εκπληκτικά με τη γεύση λεμονιού! Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πολύ ωφέλιμα για την υγεία σας. Δοκιμάστε το συγκεκριμένο τσάι με ένα κομμάτι κοτόπουλο μαγειρεμένο με λεμόνια.

Όολονγκ τσάι με ψητό κοτόπουλο. Το τσάι όολονγκ είναι τόσο σύνθετο όσο και το κρασί και να ποικίλει ανάλογα με την εποχή, το χρώμα και τη γεύση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε πάρα πολλούς συνδυασμούς με φαγητό… αλλά προτιμήστε το ψητό κοτόπουλο! Το τσάι θα βγάλει την πιο γλυκιά γεύση του κοτόπουλου και οι πρωτεΐνες θα βοηθήσουν το σώμα σας να απορροφήσει τα ωφέλιμα συστατικά του τσαγιού.

Πράσινο τσάι με ψάρι στον ατμό. Ο πρώτος κανόνας είναι συνδυάζετε γεύσεις που συμπληρώνουν η μία την άλλη. Δοκιμάστε ένα ζεστό πράσινο τσάι με σολομό στον ατμό, για να απολαύσετε ω-3 λιπαρά και πρωτεΐνες. Εγγυημένη απόλαυση και προστασία!

Τσάι μέντας και καρύδια πέστο. Τα καρύδια έχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες K και Ε και φυτικές ίνες. Δείτε πως θα συνδυαστούν αρμονικά οι γεύσεις και πόσο θα σας ανανεώσει αυτός ο συνδυασμός!

Τσάι τζίντζερ με αποξηραμένα φρούτα. Ένας συνδυασμός που προέρχεται από την Κίνα και βοηθάει την πέψη και λειτουργεί ενάντια στα στομαχικά προβλήματα. Καλή όρεξη!

TyposHealth

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα