Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υγεία: 8 πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα στα σαράντα της!

Η ζωή αλλάζει μετά τα 40 και κάθε γυναίκα πρέπει να προσέχει περισσότερο την υγεία της

Παρά το γεγονός ότι στα σαράντα οι γυναίκες έχουν τουλάχιστον άλλα τόσα χρόνια ζωής μπροστά τους, πολλές μπορεί να αισθάνονται τις επιπτώσεις της ηλικίας στην υγεία τους. Η δρ Sarah Brewer, εξηγεί ποια είναι αυτά τα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες στα 40 τους για να έχουν άφθονα χρόνια υγείας!

1. Ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνεται με την ηλικία και παράγει μερικά συμπτώματα όπως βλάβες στην αρτηρία, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Η ειδικός δήλωσε: «Να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αν αυξάνεται, απευθυνθείτε στο γιατρό σας για να διαπιστώσει αν έχετε υπέρταση.

2. Προσέξτε το βάρος σας

Τα κιλά αυξάνονται στη μέση ηλικία. Η Δρ Μπρούερ εξηγεί ότι πρέπει να προσέχετε το βάρος σας αλλά ελάχιστα παραπανίσια κιλά δεν πειράζουν - θα μπορούσαν ακόμη και να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και λιγότερες εξάψεις σε σύγκριση με τους λιποβαρείς, με την παραγωγή ενός οιστρογόνου γνωστού ως οιστρόνη. «Αυτό δεν είναι μια δικαιολογία για να μη προσέχετε τα κιλά σας, αλλά αν έχετε λίγα παραπανίσια κιλά, αποδεχτείτε τα!».  

3. Τρώτε περισσότερα σόγια

Στην Ασία, όπου η σόγια είναι πολύ διαδεδομένη, οι γυναίκες βιώνουν λίγα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Οι φυτορμόνες έχουν επίσης ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα σας, τα οστά, την κυκλοφορία και τη μνήμη. Άλλες καλές πηγές φυτικών οιστρογόνων περιλαμβάνουν τον λιναρόσπορο, τα ρεβίθια, τις φακές και τις γλυκοπατάτες.

4. Αλλάξτε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Καθώς μεγαλώνει η γυναίκα, τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν και τα οιστρογόνα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, την υποστηρικτική δομή που δίνει στο δέρμα τη δύναμη και την πυκνότητα του. Αυτό προκαλεί το δέρμα να χάνει τη λάμψη του, λεπτό και στεγνό. Η ειδικός δήλωσε: «Ψάξτε για προϊόντα που περιέχουν το συστατικό Lipobelle Soyaglycone, το οποίο είναι η πιο δραστική μορφή φυτοοιστρογόνου και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και τη γήρανση του δέρματος».

5. Περπατήστε περισσότερο

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να περπατάμε 10.000 βήματα κάθε μέρα. Η τακτική άσκηση βελτιώνει την αρτηριακή πίεση, την ισορροπία της χοληστερόλης, τον έλεγχο της γλυκόζης και βοηθά στην πρόληψη της αύξησης του βάρους.

6. Σκεφτείτε θετικά

Οι άνθρωποι που έχουν μια «αισιόδοξη» προοπτική για τη ζωή και τη γήρανση τείνουν να ζουν 7,5 χρόνια περισσότερο κατά μέσο όρο, από τους πιο απαισιόδοξους. Η ειδικός εξηγεί ότι τα οφέλη της αισιοδοξίας για την υγεία μας ίσως είναι μεγαλύτερες και από τα χρόνια που κερδίζουμε αν κόψουμε το κάπνισμα!

7. Πάρτε συμπληρώματα γλυκοζαμίνης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και του κέντρου έρευνας καρκίνου Fred Hutchinson ερεύνησε τη χρήση συμπληρωμάτων σε περίπου 77.700 άτομα και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έλαβαν γλυκοζαμίνη τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, για τουλάχιστον τρία χρόνια, είχαν 20% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν τα  οκτώ χρόνια από τους μη χρήστες.

8. Απολαύστε το κρασί και τη μαύρη σοκολάτα

Με μέτρο, το κρασί και η σκούρα σοκολάτα μας δίνει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, την ισορροπία της χοληστερόλης, τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και αποθαρρύνει ανεπιθύμητους θρόμβους του αίματος. Οι ερευνητές έχουν προτείνουν την κατανάλωση 100g μαύρη σοκολάτα την ημέρα.

Η δρ Brewer, δήλωσε: «Η ανοχή του οργανισμού για αλκοόλ μειώνετε με την ηλικία, δυστυχώς, αλλά ένα ποτήρι κρασί - κόκκινο ή λευκό - τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ