Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκινητικό βίντεο: Ο δημιουργός του Λίον Κίνγκ αποχαιρετά τον Σέσιλ!

«Κοίτα τ' αστέρια. Οι σπουδαίοι βασιλιάδες από το παρελθόν μας βλέπουν από αυτά τα αστέρια»

Με έναν συγκινητικό τρόπο και ένα υπέροχο βίντεο ο Άαρον Μπλέιζ ο σκιτσογράφος που σχεδίασε τους χαρακτήρες σεταινίες της Disney, μεταξύ των οποίων «Βασιλιάς των Λιονταριών», «Αλαντίν», «Ποκαχόντας» και «Η πεντάμορφη και το Τέρας», απέτισε το δικό του φόρο τιμής στον Σεσίλ, το λιοντάρι που έπεσε θύμα του αμερικανού κυνηγού «τροπαίων», στη Ζιμπάμπουε.

Στη μνήμη του Σεσίλ, ο Μπλέιζ ανήρτησε το ψηφιακό υλικό και ένα βίντεο σε time lapse που αποκαλύπτει σε γρήγορη κίνηση, τον τρόπο που έφτιαξε το σκίτσο του. Ακόμη, συγκινημένος, έγραψε λίγες γραμμές για το εμβληματικό ζώο: Οπως βλέπετε είμαι ένας λάτρης των λιονταριών και με τρελαίνει όταν βλέπω αυτά τα πανέμορφα πλάσματα να καταστρέφονται χωρίς λόγο. Συνεπώς, αποφάσισα να εμπλακώ προσωπικά και με την ελπίδα οι προσπάθειές μας να βοηθήσουν τον κόσμο να μάθει και να αποτρέπει να γίνονται αυτά τα φρικτά πράγματα στο μέλλον».

Το πορτρέτο που σχεδίασε ο Μπλέιζ δείχνει τον Σεσίλ να ακτινοβολεί ψηλά στον ουρανό πάνω από τρία ακόμη λιοντάρια, ενώ η εικόνα συνοδεύεται από την ατάκα που ακούγεται στην ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» και που την λέει ο Μουφάσα στον γιο του Σίμπα: Κοίτα τ' αστέρια. Οι σπουδαίοι βασιλιάδες από το παρελθόν μας βλέπουν από αυτά τα αστέρια». «Δεν είναι κάτι πολύ, αλλά ελπίζω να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν», σημείωσε ο Μπλέιζ.

Η φρικτή δολοφονία

Η φρικτή δολοφονία του αγαπητού λιονταριού, το οποίο ζούσε προστατευμένο μέσα σε εθνικό πάρκο και ήταν από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Νοτίου Αφρικής, έχει πυροδοτήσει παγκόσμια κατακραυγή εναντίον του δολοφόνου Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ από τη Μινεσότα.

Ο Πάλμερ πλήρωσε 55.000 λίρες σε δύο τοπικούς κυνηγούς, οι οποίοι έχουν συλληφθεί, για να τον βοηθήσουν να παρασύρει τον Σεσίλ έξω από το εθνικό πάρκο Χουάνγκε, όπου απαγορεύεται το κυνήγι. Στη συνέχεια ο Αμερικανός τραυμάτισε το ζώο με ένα τόξο και το παρακολουθούσε επί 40 ώρες να υποφέρει μέχρι να του δώσει με όπλο τη χαριστική βολή. Οι τρεις τους έγδαραν το λιοντάρι και έκοψαν το κεφάλι του ως «τρόπαιο». Η Ζιμπάμπουε έχει απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των δύο συνεργών, ενώ η δίκη του ενός αναβλήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη