Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το ποστάρισμα στα social media καταστρέφει τη ζωή σας

Ζήστε τη ζωή σας άμεσα και όχι μέσα από "ποστ"

Μια μελέτη έχει επιβεβαιώσει ότι η εμμονή με τη δημιουργία του "τέλειου ποστ" στα social media, θα καταστρέψει τη ζωή σας, αφού το 60% των ανθρώπων χάνουν μια εμπειρία απλώς επειδή προσπαθούν υπερβολικά να βγάλουν μια φωτογραφία ή να την ποστάρουν.

Σε έρευνα που έγινε σε 1.623 ανθρώπους, το 58% παραδέχτηκε ότι έπαιζε με το κινητό προκειμένου να απαθανατίσει την "τέλεια" εικόνα από ένα σημαντικό γεγονός, όπως γενέθλια ή ένας γάμος, με αποτέλεσμα να χάνει ουσιαστικά την ίδια την εμπειρία και να μην απολαμβάνει το γεγονός.

Από τους ανθρώπους αυτούς, το 91% είπαν ότι είδαν τουρίστες να χάνουν μια εκπληκτική στιγμή όπως ένα ηλιοβασίλεμα, επειδή τους ενδιέφερε περισσότερο να το μοιραστούν με άλλους στα social media, ενώ το 75% παραδέχτηκαν ότι μπορεί να είναι αγενείς ή απόμακροι στους γύρω τους επειδή ήταν απασχολημένοι με το κινητό τους.

Το 25% είπαν ότι είχαν διακόψει μια "προσωπική" στιγμή με τον σύντροφό τους για να κοιτάξουν το τηλέφωνό τους, ενώ το 14% είπαν πως ρίσκαραν την ασφάλειά τους για μια φωτογραφία που σίγουρα θα επέφερε πολλά "like".

Την έρευνα πραγματοποίησαν οι Τζόζεφ Γκρένι και Ντέιβιντ Μάξφιλντ οι οποίοι ονόμασαν την συγκεκριμένη συμπεριφορά "κυνήγι επιβράβευσης", καθώς οι άνθρωποι αυτοί ενδιαφέρονται λιγότερο για το ίδιο το γεγονός και περισσότερο για την φήμη που θα αποκτήσουν επειδή ήταν παρόντες στην πραγματοποίησή του.

Οι Γκρένι και Μάξφιλντ, δημιούργησαν μια πληροφοριακή εικόνα που οπτικοποιεί όλα τα ευρήματά τους. Προειδοποιούν κατά του ατελείωτου "ψαρέματος" για "like" στα social media λέγοντας: "Μπορεί να έχετε περισσότερους φίλους, μπορεί να έχετε περισσότερα "like", αλλά τελικά θα νιώθετε κενοί".

Οι δύο ερευνητές, προτείνουν τρόπους για να αποφύγετε τον εθισμό με τα social media, ώστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη στιγμή, χωρίς να ανησυχείτε για το πώς θα την ανεβάσετε στο Facebook, το Twitter, το Instagram ή άλλα μέσα δικτύωσης. Αυτοί οι τρόποι συμπεριλαμβάνουν την προσπάθεια να βιώνετε κάτι με όλες σας τις αισθήσεις, να ζείτε στο έπακρον τις εμπειρίες σας και να βλέπετε τον εαυτό σας εξωτερικά, ως τρίτος, προκειμένου να αντιλαμβάνεστε πότε ξεφεύγετε από τον "ίσιο δρόμο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ