Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μια Φεράρι για το… βυθό!

Οι δημιουργοί της προτρέπουν τους επίδοξους αγοραστές να βγουν άφοβα στη θάλασσα καθώς οι πραγματικές υποθαλάσσιες επιδόσεις του σκάφους δεν επηρεάζονται

Η ολλανδική U-Boat Worx δραστηριοποιείται σε έναν ιδιαίτερο τομέα, αυτόν των προσωπικών υποβρυχίων για γιότ και τουρισμό έφτιαξε ένα ξεχωριστό σκάφος, το διθέσιο HΡ Sport Sub 2 το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Φεράρι για τους βυθούς».

Το όχημα αυτό διαθέτει σύστημα μπαταρίας Lithium-ion των 21 kWh και ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει imaging sonar, υποβρύχια φώτα και σύστημα πλοήγησης, καθώς και interface οθόνης αφής, MANTA controller (χειρισμός fly-by-wire, για ευκολία οδήγησης από οποιονδήποτε επιβάτη), σύστημα air-conditioning, σύστημα υποβρύχιας επικοινωνίας κ.α.

Οι δημιουργοί του προτρέπουν τους επίδοξους αγοραστές (σημειωτέον, η τιμή του ανέρχεται στα 1.350.000 δολάρια) να βγουν στη θάλασσα «χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ», και τονίζουν ότι δεν επηρεάζονται οι πραγματικές υποθαλάσσιες επιδόσεις του σκάφους. Το βάρος του σκάφους είναι 2.200 κιλά και το ύψος του 136 εκατοστά, ενώ μπορεί να μεταφερθεί από κάθε γιότ τριάντα μέτρων και άνω- όπως υπογραμμίζεται, το μόνο επιπλέον που χρειάζεται να έχει ο κάτοχός του είναι ένα σκάφος με γερανό, ή απλά ένα τρέιλερ.

Διαθέτει ικανότητα κατάδυσης σε βάθος 100 μέτρων και αυτονομία έξι ωρών. Κινείται χάρη σε έξι ισχυρούς προωθητήρες, τοποθετημένους σε ειδική διαρρύθμιση ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία και ο καλύτερος έλεγχος, ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία, παρουσιάζει ιδιαίτερα καλές επιδόσεις και στην επιφάνεια. Οι δημιουργοί του τονίζουν επίσης ότι το HP Sport Sub 2 διαθέτει επαναστατικά χαρακτηριστικά ασφαλείας από προηγούμενα μοντέλα της U-Boat Worx, ενώ υπογραμμίζουν την ευκολία συντήρησής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ