Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Toyota μέχρι το 2050 θα καταργήσει τα βενζινοκίνητα!

Μόνο εναλλακτικά καύσιμα θα χρησιμοποιεί η ιαπωνική εταιρεία

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρουσίασε ένα γενικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η Toyota θα παράγει αποκλειστικά οχήματα εναλλακτικών καυσίμων έως το 2050. Τα βενζινοκίνητα οχήματα αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου το 85 % της ετήσιας παραγωγής της Toyota.

Βραχυπρόθεσμα, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή υβριδικών οχημάτων και αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών. Μέχρι το 2020, η Toyota ελπίζει σε πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίου υβριδικών οχημάτων, καθώς και 30.000 οχημάτων κυψελών καυσίμου, σε ετήσια βάση.

Ο ιαπωνικός κολοσσός προτίθεται επίσης να ξεκινήσει την πώληση λεωφορείων κυψελών καυσίμου το 2017, σε πρώτη φάση αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας. Στόχος της εταιρείας, είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλων των νέων οχημάτων έως το 2020 να βρίσκονται 22 τοις εκατό κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2010, και τελικά, μέχρι το 2050, να σημειώσουν μείωση κατά 90%.

Η Toyota θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στην Ιαπωνία το μοντέλο χαμηλών κυψελών καυσίμου Mirai, με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθούν. Το Mirai φέρεται να καλύπτει περισσότερα από 450 χιλιόμετρα με μία πλήρη δεξαμενή υδρογόνου, ενώ ο πλήρης ανεφοδιασμός του διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Ήδη, το νέο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων της Toyota, το πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Μεξικό το 2019, θα παράγει σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα μειωμένες έως και 40% σε σχέση με εκείνες των μονάδων κατασκευής της εταιρείας που τέθηκαν σε λειτουργία στις αρχές της νέας χιλιετίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ