Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

700.000.000 έξυπνα σπίτια μέχρι το 2020!

Σύμφωνα με την Gartner η μετάβαση στο "έξυπνο" σπίτι έχει ήδη ξεκινήσει

Το "Ίντερνετ των πραγμάτων" (IoT) έχει αρχίσει να ισχυροποιεί την παρουσία του και σύμφωνα με την Gartner, η μετάβαση στο “έξυπνο” σπίτι έχει ήδη ξεκινήσει. 

“Οι πολυάριθμες εφαρμογές του IoT βρίσκουν έδαφος στις έξυπνες κουζίνες, οι οποίες μπορούν να εκτελέσουν με μαεστρία διάφορους τρόπους μαγειρέματος ή να σας υποδείξουν μία νέα συνταγή. Έρχονται με τα “έξυπνα” πλυντήρια, τα οποία μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, εκτιμώντας την ποσότητα του απορρυπαντικού και ρυθμίζοντας την κατανάλωση νερού και ηλεκτρ. ρεύματος.”, δήλωσε ο Paul O’Donovan, κύριος αναλυτής έρευνας της Gartner Semiconductors.

“Η τοποθέτηση και λειτουργία έξυπνων λαμπτήρων αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η εξ αποστάσεως διαχείριση και ο προγραμματισμός τους έχουν μειώσει σημαντικά τα έξοδα φωτισμού, σε μικρά και μεγάλα κτίρια, ενώ τα πρωτοποριακά υλικά και η σχεδίαση τους συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους.

Έξυπνοι θερμοστάτες φροντίζουν να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία ενός χώρου, ακόμα και όταν εμείς απουσιάζουμε. Και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις εκατοντάδες συσκευές ψυχαγωγίας, οι οποίες μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να μην χάνουμε στιγμή από τα αγαπημένα μας σόου ή την ροή της ενημέρωσης.”

Οι περισσότερες από αυτές τις υλοποιήσεις χρησιμοποιούν αισθητήρες και αποθηκεύουν δεδομένα στο “νέφος”, χωρίς όμως να υπάρχει ένα ενιαίο κέντρου ελέγχου. Ένα κέντρο που θα μπορεί να αναλύσει και να αποδομήσει αυτές τις πληροφορίες – με αποτέλεσμα κάθε συσκευή να αποτελεί  – διαχειριστικά – μία ξεχωριστή οντότητα.

Το σπίτι μας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ΙοΤ και είναι ο Νο.1 στόχος των κατασκευαστών ηλεκτρ. συσκευών αλλά και των παρόχων υπηρεσιών. Ο αριθμός των “συνδεδεμένων” νοικοκυριών αναμένεται να αυξηθεί από τα 100 ~ 200 ​​εκατομμύρια, όπως υπολογίζεται τώρα, στα 500 με 700 εκατομμύρια νοικοκυριά μέχρι το 2020.

Εταιρείες ψηφιακού (ψυχαγωγικού και μη) περιεχομένου, ISPs (πάροχοι Διαδικτύου), υπηρεσίες και πλατφόρμες ασφαλείας και συστήματα κινητής τηλεφωνίας δημιουργούν τεράστια οικοσυστήματα, προκειμένου να ανταποκριθούν στη συγκέντρωση ενός τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων και στην παράλληλη επεξεργασία τους.

“Όπως προκύπτει, οι ISPs θα είναι οι πρώτοι νικητές στη μάχη για το συνδεδεμένο σπίτι, υπό τον όρο ότι θα αναπτύξουν νέα, εξελιγμένα προϊόντα τα οποία θα μπορούν να δικτυώσουν όλες αυτές τις συσκευές όσο πιο “ανώδυνα” γίνεται. Ο μέσος χρήστης δεν πρέπει να νιώθει άβολα όταν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει μία υπηρεσία.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα κερδίσουν ένα μικρότερο μερίδιο της αγοράς, αλλά για την ώρα τα πακέτα που προσφέρονται δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις λύσεις των ISPs.

Μακροπρόθεσμα, ίσως με τη δημιουργία νέων ολοκληρωμένων, φορητών συσκευών οι οποίες θα προσφέρουν ευρυζωνικότητα και ταυτόχρονα έλεγχο (σε επίπεδο υλικού και λογισμικού), το μερίδιο αυτό να αυξηθεί.”, συνέχισε ο O’Donovan.

Πηγή: allconnected.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν τις «Λαζαρίνες», ένα παλιό ξεχωριστό έθιμο που έχει συνδεθεί με την Ανάσταση του Λαζάρου και προαναγγέλλει τον...
Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο
Το 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Γιάννης Ρίτσος. Ο Ποιητής της Ρωμιοσύνης» επέστρεψε στο σπίτι του, στην Πόλη και στο Ζωγράφειο
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο