Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Μακεδονικός Χαλβάς πετάει… χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα!

Καμπάνια για καλό σκοπό εν όψει Καθαράς Δευτέρας

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μας καλεί να βρεθούμε με αγαπημένους φίλους και οικογένεια και να στρώσουμε το παραδοσιακό, γιορτινό τραπέζι στην αυλή, στον κήπο, στη βεράντα, ή στην εξοχή!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς δημιούργησε μία καμπανιά για καλό σκοπό που εμπνέεται από τον χαρταετό! Ως σύμβολο ξεγνοιασιάς, εκδρομών  και παιδικής ζωντάνιας, το site petaxartaeto.gr καλεί τους επισκέπτες του να βοηθήσουν τον χαρταετό του Μακεδονικού Χαλβά να πετάξει ψηλά για καλό σκοπό! Ο στόχος; Ο χαρταετός να ξεπεράσει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα τα 100 μ. ώστε ο Μακεδονικός Χαλβάς να καλύψει όλα τα έξοδα σίτισης των παιδιών του ιδρύματος "Η Θεοτόκος", μέλους της ένωσης "Μαζί για το Παιδί", για όλη την περίοδο της Σαρακοστής.

Ο χαρταετός «ανεβαίνει» ανάλογα με τις συμμετοχές του κοινού μέσω του share στο Social Media προφίλ κάθε επισκέπτη του site (Facebook και twitter). Οι συμμετοχές δεν έχουν όριο και τα shares κάθε χρήστη μπορούν να είναι περισσότερα από ένα. Οι συμμετοχές προσμετρούνται καθημερινά και η ανανέωση της θέσης του χαρταετού θα αλλάζει αντίστοιχα σε καθημερινή βάση. Η συμμετοχή του κοινού θα ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 27/02 στις 23:59.

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας

Κάθε Καθαρά Δευτέρα θέλουμε να είμαστε παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, μικροί και μεγάλοι και να γιορτάσουμε τα έθιμα, όπως το πέταγμα του χαρταετού, απολαμβάνοντας νηστίσιμους μεζέδες, ταραμά και λαγάνα που έχουν την τιμητική τους. Πρωταγωνιστής του τραπεζιού διαχρονικά είναι ο Μακεδονικός Χαλβάς που με γεύση Βανίλια, με Κακάο,  με Αμύγδαλα ή με Μέλι, προσφέρει στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας μία γλύκα ξεχωριστή!

Διατροφικές Πληροφορίες για το Χαλβά

Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ένα γλυκό απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή Διατροφή και παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου. Πλούσιος σε ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αποτελεί πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού. Όταν έρθει η ώρα του γλυκού επιλέγουμε Μακεδονικό Χαλβά… το Γλυκό που Κάνει Καλό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία