Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιβάν Σαββίδης για τηλεοπτικές άδειες: Σε 2-3 μέρες πληρώνω την πρώτη δόση!

Μετά την αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών

«Είμαι ο πρώτος επιλαχών και εντός των επόμενων ημερών είμαι έτοιμος να καταθέσω τη πρώτη δόση» δήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Γ.Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως «εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση», ενώ πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για συνεργασία με τον Alpha ή το Star. Σε περίπτωση, είπε, που οι κ.κ. Κοντομηνάς και Βαρδινογιάννης αρνηθούν, τότε αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας». 

Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία, θα λυθεί το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια.

Σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε, είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

Σημειώνεται ότι κατά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ και έτσι είναι ο πρώτος επιλαχών. Στη συνέχεια, ως δεύτερος επιλαχών είναι ο Alpha με 61 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η εταιρεία του κ. Σαββίδη θα χαρακτηριστεί «προσωρινός υπερθεματιστή» και στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος του πόθεν έσχες. Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ολοκλήρωση του ελέγχου θα πρέπει να καταβάλει το 1/3 του ποσού για την άδεια που θα της παραχωρηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαββίδης είχε καταθέσει πρόταση στον Δημήτρη Κοντομηνά για τον Alpha, καθώς και στους υπόλοιπους καναλάρχες που ηττήθηκαν στη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, να του πουλήσουν το κανάλι τους, δίνοντας εγγύηση πως δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ