Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Πληρότητα 85% στα ξενοδοχεία το Σεπτέμβριο

Μειωμένα, ωστόσο, τα έσοδα του κλάδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρ. Τάσιο

Με πληρότητα της τάξης του 85% κλείνουν τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής τον μήνα Σεπτέμβριο όπως σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9FM” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), Γρηγόρης Τάσιος αναφερόμενος στην τρέχουσα τουριστική σεζόν. Αναφερόμενος ωστόσο στα έσοδα του κλάδου, ο κ. Τάσιος μίλησε για «μονοψήφια μείωση» για φέτος, που είναι αποτέλεσμα κυρίως της κακής «έναρξης της σεζόν».

Ο κ. Τάσιος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, εστίασε σε συμπεράσματα που οδηγούν τους ξενοδόχους σε μια νέα πραγματικότητα. Κατά τον ίδιο, σε μια περίοδο που η sharing economy (σ.σ.οικονομία διαμοιρασμού) γνωρίζει μεγάλη άνθιση, «δεν υπάρχει άλλη επιλογή» από την προσαρμογή.

Στην ενημερωτική ημερίδα συζητήθηκαν οι νέες εξελίξεις στην βιομηχανία του τουρισμού και δη του ξενοδοχειακού με θεματολογία όπως οι online κρατήσεις με τις πλατφόρμες κρατήσεων που «έχουν το 60%» των κρατήσεων σήμερα, η κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων και οι εξελίξεις στο θεσμικό περιβάλλον του τουρισμού.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ.Τάσιος και στις νέες τάσεις στον τουρισμό, όπως είναι το book direct, το green key με τη συνεπαγόμενη περιβαλλοντική διαχείριση του ξενοδοχείου και το νέο σήμα "Bike Friendly Hotel", που ορίζει τα φιλικά προς το ποδήλατο και τους ποδηλάτες καταλύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα