Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Με γιορτινή διάθεση τα εγκαίνια του Olicatessen σήμερα

Το σύγχρονο παντοπωλείο μας περιμένει στα Άνω Λαδάδικα για να κεράσει μεζεδάκια από προϊόντα του τόπου μας και να ανάψουμε μαζί τα χριστουγεννιάτικα φώτα ...

Με ένα πάρτυ με πολλή γιορτινή διάθεση και νόστιμα μεζεδάκια από προϊόντα του τόπου μας, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του Olicatessen, σήμερα, Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 21.00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα Άνω Λαδάδικα (Βίκτωρ Ουγκώ 4).

Το Olicatessen είναι ένα σύγχρονο παντοπωλείο σύγχρονης αισθητικής με προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγο καιρό. Οι δημιουργοί του μας καλούν να δοκιμάσουμε γλυκά και αλμυρά μεζεδάκια από εκλεκτά προϊόντα που θα βρίσκουμε στο Olicatessen, αλλά και να ανάψουμε μαζί τα φώτα των Χριστουγέννων. Συνολικά 1.200 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια θα στολίζουν το κατάστημα.

Όσοι παρευρεθούν στα εγκαίνια θα μπορούν να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, ντάκο κριθινο Σφακίων με chutney ντομάτα θυμάρι και φέτα, πουρέ κολοκύθας Χαλκίδας με σουσαμένιο κριτσίνι και τυρί κρέμα Βεροίας, Cheesecake με μέλι, βάση από παστέλι και τυρί κρέμα, Panacota με μαρμελάδες μικρών παραγωγών (το μενού των γλυκών επιμελείται η Ariadne's Wonderland), αλλά και ένα παντς ροδιού, με αφρώδη ελληνικό οίνο, χυμό ρόδι, σπόρους ροδιού και χυμό πορτοκάλι. Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί και παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, που θα δειγματίζουν τα προϊόντα τους.

Το Olicatessen ετοιμάζεται παράλληλα και για ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Το Olicatessen είναι ένα παντοπωλείο εντελώς παραδομένο στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας», λέει στο typosthes.gr ο Αλέξανδρος Στεφανίδης. «Μας ενδιαφέρει να είναι και οικονομικό, και πολύ καλό σε ποιότητα και χρηστικό σε λειτουργία», όπως σημειώνει.

Η επιλογή των προϊόντων που τοποθετήθηκαν στα ράφια του Olicatessen έγινε έπειτα από μεγάλη έρευνα στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, αφού η έμφαση που δίνεται είναι «σε διαλεγμένους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα», ενώ η μέχρι τώρα ανταπόκριση από τον κόσμο «είναι πολύ θετική», σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη.

Στο Olicatessen θα βρείτε ελαιόλαδα από τα πιο κρυφά σημεία της Ελλάδας, ελιές κάθε λογής, μέλι από την Πελοπόννησο, μαρμελάδες από μικρούς παραγωγούς, τραχανάδες, μεγάλη ποικιλία από αλμυρά, ντιπς, αρτύματα και διαλεγμένα τυριά, αλλαντικά και αλίπαστα. Θα βρείτε ακόμη βότανα, και νόστιμες μπαγκέτες με υλικά από το ψυγείο του καταστήματος.

Στο κατάστημα υπάρχει και τμήμα μόνο με προϊόντα βιολογικά, βίγκαν, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη κλπ από άλευρα και σιτηρά, μέχρι χυμούς κ.ά.

Υπάρχει και τμήμα με γλυκά προϊόντα, 100% ελληνικά, όπως είναι τα υποβρύχια, τα λουκούμια, σταφίδες, κουραμπιέδες κ.ά. ενώ υπάρχει και τμήμα με είδη κουζίνας και καλλυντικά. Τα καλλυντικά είναι όλα από βρώσιμα υλικά και πάλι από μικρούς παραγωγούς, με κύρια συστατικά το ελαιόλαδο, το μέλι, βότανα και μπαχαρικά. Πρόκειται για πλήρη σειρά καλλυντικών με μεγάλη έμφαση στα σαπούνια. 

Έχει δημιουργηθεί επίσης και ένα μπαρ γευσιγνωσίας στο οποίο πέρα από το ελαιόλαδο, έχουν ενταχθεί αρτύματα και ξύδια. Στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται και γευσιγνωσίες εδεσμάτων κατά καιρούς, όπως μαρμελάδες, αλείμματα σοκολάτας κ.ά.

«Το Olicatessen έχει τα προϊόντα που καταναλώνει οποιοσδήποτε άνθρωπος, πλήρη γκάμα προϊόντων δηλαδή, απλώς αυτό που δεν έχει συνηθίσει είναι η ετικέτα. Επειδή ο κόσμος είναι συνηθισμένος στην ετικέτα τη μαζική του σούπερ μάρκετ χρειάζεται λίγη παραπάνω πειθώ και συζήτηση για να του εξηγήσεις ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει ενδιαφέρον να το εντάξει στην κουζίνα του», όπως λέει.

Το στοίχημα κατά τον ίδιο είναι να έχει γίνει η σωστή επιλογή προϊόντων, ώστε αφενός να το αγοράσει ο καταναλωτής αλλά και ο ίδιος άνθρωπος να επιστρέψει ώστε να αναζητήσει και πάλι το συγκεκριμένο προϊόν. 

Επειδή όμως, όπως λέει ο κ. Στεφανίδης, δεν θέλουν όλοι να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα κάθε μέρα, στην γκάμα των προϊόντων του καταστήματος έχει μπει και ένα κομμάτι προσεγμένων μεν, συνηθισμένων δε προϊόντων.

 Να σημειώσουμε ότι το Olicatessen είναι το νέο εγχείρημα της Agora (http://www.agorafinefoods.com) που ξεκίνησε από τους Αλέξανδρο και Κώστα Στεφανίδη. Πλέον η Agora έχει τρεις δραστηριότητες: τη χονδρική (μέσω των προϊόντων Agora και άλλων συνεργασιών), τη λιανική (με το Olicatessen) και την έκθεση Gourmet Olive Exhibition.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Σε συνάντηση με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, συζήτησαν για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης