16

JUL
2018

Το 2ο meetup δίνει την ευκαιρία στα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας

INNOVAThess: Μια πρωτοβουλία επαγγελματιών για επαγγελματίες

13 Dec 201601.10

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Την ευκαιρία στα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής να γνωριστούν σε κλίμα χαλαρό και να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας, δίνει το δεύτερο meetup που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το INNOVAThess, την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στο Shark.

Με τίτλο Find your Next Partner”, σκοπός του meetup του INNOVAThess είναι να προσφέρει σε όλους τους επαγγελματίες, από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ένα σημείο συνάντησης και ένα βήμα για να γνωριστούν μεταξύ τους, να μάθουν ο ένας από τις πρακτικές του άλλου και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας, βελτιώνοντας έτσι τη θέση τους στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

«Είμαστε έξω από τυχόν συνδέσεις με άλλους θεσμούς, φορείς δήμους κλπ. Είναι καθαρά μια πρωτοβουλία που την εμπνευστήκαμε κάποιοι επαγγελματίες προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε σε επαφή τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής για να δημιουργήσουν τις όποιες συνέργειες και συνεργασίες μπορούν να δημιουργήσουν», εξηγεί μιλώντας στο typosthes.gr ο Χάρης Δημητρακόπουλος, ιδρυτής του INNOVAThess και επιχειρηματίας του κλάδου της Πληροφορικής.

«Δεν είναι αυτή η δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες από άλλους χώρους και όλοι μας δίνουμε από τον προσωπικό μας χρόνο, εθελοντικά, χωρίς να αμειβόμαστε για αυτό, προκειμένου η όλη πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά», προσθέτει ο ίδιος.


Τι να περιμένουν όσοι παρευρεθούν


Τι να περιμένουν όσοι παρευρεθούν την Τετάρτη στο Shark; Καθαρά Networking. Δηλαδή, να γνωρίσουν επαγγελματίες από διάφορους κλάδους της οικονομίας «επαγγελματίες που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης: Ότι βλέπουν παντού ευκαιρίες συνεργασίας και δεν βλέπουν παντού ανταγωνισμό», όπως τονίζει ο κ. Δημητρακόπουλος.

 Ακριβώς επειδή η εκδήλωση δεν ανήκει σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά σε όλους όσους παρευρεθούν, θα δοθεί η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να πάρει το μικρόφωνο και να πει δυο λόγια για να τον γνωρίσουν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

«Είναι για όλους χωρίς στόχευση σε κάποιο κλάδο καθώς θεωρούμε ότι συνέργειες μπορούν να προκύψουν από οπουδήποτε. Δηλαδή ένας γιατρός μπορεί για κάποιον λόγο να θέλει να συνεργαστεί με μια εταιρία Πληροφορικής γιατί έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του που θέλει να αναπτύξει και αντίστοιχα αυτό το ίδιο μπορεί να είναι κάτι που να ενδιαφέρει και την εταιρία πληροφορικής», αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.


Μονόδρομος οι συνέργειες

Στο ερώτημα εάν οι συνέργειες είναι αυτήν την εποχή μια κατάλληλη κίνηση από πλευράς των επιχειρηματιών για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της κρίσης, ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει ότι οι συνέργειες είναι ο μοναδικός δρόμος. Γιατί, όπως εξηγεί, είμαστε αναγκασμένοι λίγο πολύ να αυξήσουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και δυστυχώς ή ευτυχώς στο εξωτερικό οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι μικρές. «Άρα, αν συνενώσουν τις δυνάμεις τους θα καταφέρουν πολλά περισσότερα πράγματα στο εξωτερικό, θα φανούν ακόμη πιο δυνατές και θα μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα. Αυτός είναι και ο στόχος, έτσι γεννήθηκε το ουσιαστικά το INNOVAThess γιατί είμαστε επαγγελματίες οι οποίοι βλέπαμε δράσεις στο εξωτερικό και είδαμε ότι μόνοι μπορούμε να καταφέρουμε πολύ λίγα πράγματα, από ότι αν πηγαίναμε σαν σύνολο, σαν ομάδα με άλλους, οπότε, ναι, θεωρώ ότι οι συνέργειες είναι μονόδρομος», δηλώνει.


Τα επόμενα βήματα

Όπως επισημάνθηκε ήδη, αυτό είναι το δεύτερο meetup του INNOVAThess. Αν και το INNOVAThess δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακολουθεί μετά «από αυτά που ακούμε δημιουργήθηκαν κάποιες συνεργασίες», λέει ο κ. Δημητρακόπουλος όταν τον ρωτάμε για τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης. Πάντως είναι ενδεικτικό ότι άνθρωποι που είχαν παρευρεθεί στο πρώτο meetup, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσαν συμμετοχή και για το αυριανό, «άρα κάτι ενδιαφέρον βρήκαν», συμπληρώνει ο ίδιος. 

Στο 3ο Meetup, που προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2017, θα εμπλακούν και εταιρίες που ασχολούνται επαγγελματικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων «προκειμένου να μας βοηθήσουν να το κάνουμε ακόμη πιο επαγγελματικά για να αποκομίσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα», επισημαίνει ο ίδιος. «Εκεί θα περιμένει κανείς περισσότερο κόσμο ενδεχομένως και κάποια εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν στο networking. Για παράδειγμα υπάρχουν συζητήσεις για μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου θα εγγράφονται τα μέλη του INNOVAThess και θα έχουν ένα προσωπικό προφίλ προκειμένου να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι ποιοι υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα.  Υπάρχουν και άλλες σκέψεις για να γίνει ακόμη πιο δυνατό».


Χρήσιμα

Η είσοδος στην εκδήλωση, η οποία άλλαξε χώρο και θα πραγματοποιηθεί στο Shark (Αργοναυτών 2 & Θ. Σοφούλη), είναι ελεύθερη. Το ραντεβού είναι την Τετάρτη 14.12.16 στις 19.00. Δηλώσεις συμμετοχής στο: http://innovathess.gr/index.php/dilosi-simmetoxis

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(2)Τύπος Θεσσαλονίκης

Η Ελλάδα στο "μάτι" Αμερικανών επενδυτών - Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης

Οικονομία16 Jul 201801.55

Ποιες εταιρείες- κολοσσοί θα βρίσκονται στη ΔΕΘ - Οι πιο εμβληματικές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη στο "μικροσκόπιο" τεχνολογικών εταιρειών

Οικονομία15 Jul 201823.22

Τι αποκαλύπτει ο Παντελής Αγγελίδης, πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (ΑΖΚ ΑΕ) και ιδρυτής της καινοτομικής εταιρείας τηλεματικής στον τομέα της υγείας «Vidavo»

Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

Οικονομία15 Jul 201821.45

Τι δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα – Δείτε το ωράριο

Οικονομία15 Jul 201800.40

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι και θα κάνουν συγκέντρωση στο κέντρο


Θεσσαλονίκη: Τι λένε εργαζόμενοι για το άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή

Οικονομία14 Jul 201821.38

Τι αναφέρουν για το άνοιγμα μεγάλων καταστημάτων για 32 Κυριακές


Τι απαντά η Τράπεζα Πειραιώς για τα δάνεια των αδερφών Τσίπρα

Οικονομία14 Jul 201821.09

Απάντηση της τράπεζας με αφορμή δημοσιεύματα


Ελληνικά τα 5 από τα 10 νησιά με τα πιο πολλά παραλιακά ξενοδοχεία

Οικονομία14 Jul 201817.02

Σικελία, Κρήτη και Κύπρος στην κορυφή της λίστας για τη Μεσόγειο


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση ΕΦΕΤ για 3 μη αλκοολούχα ποτά (ΦΩΤΟ)

Οικονομία14 Jul 201816.22

Ελαττωματικές συσκευές μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό


Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά αύριο Κυριακή τα καταστήματα – Απεργία υπαλλήλων

Οικονομία14 Jul 201815.45

Πώς κινήθηκε η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων στη ΘεσσαλονίκηMediterranean CosmosΜασούτηςCoca-Cola το σχολείοBlue LagoonΕΛΠΕMollersΔΕΘ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης αναφέρει άθλιες συνθήκες διαβίωσης

δείτε το τεύχος

7157


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία