15

OCT
2018

Το 2ο meetup δίνει την ευκαιρία στα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας

INNOVAThess: Μια πρωτοβουλία επαγγελματιών για επαγγελματίες

13 Dec 201601.10

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Την ευκαιρία στα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής να γνωριστούν σε κλίμα χαλαρό και να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας, δίνει το δεύτερο meetup που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το INNOVAThess, την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στο Shark.

Με τίτλο Find your Next Partner”, σκοπός του meetup του INNOVAThess είναι να προσφέρει σε όλους τους επαγγελματίες, από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ένα σημείο συνάντησης και ένα βήμα για να γνωριστούν μεταξύ τους, να μάθουν ο ένας από τις πρακτικές του άλλου και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας, βελτιώνοντας έτσι τη θέση τους στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

«Είμαστε έξω από τυχόν συνδέσεις με άλλους θεσμούς, φορείς δήμους κλπ. Είναι καθαρά μια πρωτοβουλία που την εμπνευστήκαμε κάποιοι επαγγελματίες προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε σε επαφή τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής για να δημιουργήσουν τις όποιες συνέργειες και συνεργασίες μπορούν να δημιουργήσουν», εξηγεί μιλώντας στο typosthes.gr ο Χάρης Δημητρακόπουλος, ιδρυτής του INNOVAThess και επιχειρηματίας του κλάδου της Πληροφορικής.

«Δεν είναι αυτή η δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες από άλλους χώρους και όλοι μας δίνουμε από τον προσωπικό μας χρόνο, εθελοντικά, χωρίς να αμειβόμαστε για αυτό, προκειμένου η όλη πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά», προσθέτει ο ίδιος.


Τι να περιμένουν όσοι παρευρεθούν


Τι να περιμένουν όσοι παρευρεθούν την Τετάρτη στο Shark; Καθαρά Networking. Δηλαδή, να γνωρίσουν επαγγελματίες από διάφορους κλάδους της οικονομίας «επαγγελματίες που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης: Ότι βλέπουν παντού ευκαιρίες συνεργασίας και δεν βλέπουν παντού ανταγωνισμό», όπως τονίζει ο κ. Δημητρακόπουλος.

 Ακριβώς επειδή η εκδήλωση δεν ανήκει σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά σε όλους όσους παρευρεθούν, θα δοθεί η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να πάρει το μικρόφωνο και να πει δυο λόγια για να τον γνωρίσουν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

«Είναι για όλους χωρίς στόχευση σε κάποιο κλάδο καθώς θεωρούμε ότι συνέργειες μπορούν να προκύψουν από οπουδήποτε. Δηλαδή ένας γιατρός μπορεί για κάποιον λόγο να θέλει να συνεργαστεί με μια εταιρία Πληροφορικής γιατί έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του που θέλει να αναπτύξει και αντίστοιχα αυτό το ίδιο μπορεί να είναι κάτι που να ενδιαφέρει και την εταιρία πληροφορικής», αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.


Μονόδρομος οι συνέργειες

Στο ερώτημα εάν οι συνέργειες είναι αυτήν την εποχή μια κατάλληλη κίνηση από πλευράς των επιχειρηματιών για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της κρίσης, ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει ότι οι συνέργειες είναι ο μοναδικός δρόμος. Γιατί, όπως εξηγεί, είμαστε αναγκασμένοι λίγο πολύ να αυξήσουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και δυστυχώς ή ευτυχώς στο εξωτερικό οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι μικρές. «Άρα, αν συνενώσουν τις δυνάμεις τους θα καταφέρουν πολλά περισσότερα πράγματα στο εξωτερικό, θα φανούν ακόμη πιο δυνατές και θα μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα. Αυτός είναι και ο στόχος, έτσι γεννήθηκε το ουσιαστικά το INNOVAThess γιατί είμαστε επαγγελματίες οι οποίοι βλέπαμε δράσεις στο εξωτερικό και είδαμε ότι μόνοι μπορούμε να καταφέρουμε πολύ λίγα πράγματα, από ότι αν πηγαίναμε σαν σύνολο, σαν ομάδα με άλλους, οπότε, ναι, θεωρώ ότι οι συνέργειες είναι μονόδρομος», δηλώνει.


Τα επόμενα βήματα

Όπως επισημάνθηκε ήδη, αυτό είναι το δεύτερο meetup του INNOVAThess. Αν και το INNOVAThess δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακολουθεί μετά «από αυτά που ακούμε δημιουργήθηκαν κάποιες συνεργασίες», λέει ο κ. Δημητρακόπουλος όταν τον ρωτάμε για τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης. Πάντως είναι ενδεικτικό ότι άνθρωποι που είχαν παρευρεθεί στο πρώτο meetup, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσαν συμμετοχή και για το αυριανό, «άρα κάτι ενδιαφέρον βρήκαν», συμπληρώνει ο ίδιος. 

Στο 3ο Meetup, που προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2017, θα εμπλακούν και εταιρίες που ασχολούνται επαγγελματικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων «προκειμένου να μας βοηθήσουν να το κάνουμε ακόμη πιο επαγγελματικά για να αποκομίσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα», επισημαίνει ο ίδιος. «Εκεί θα περιμένει κανείς περισσότερο κόσμο ενδεχομένως και κάποια εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν στο networking. Για παράδειγμα υπάρχουν συζητήσεις για μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου θα εγγράφονται τα μέλη του INNOVAThess και θα έχουν ένα προσωπικό προφίλ προκειμένου να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι ποιοι υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα.  Υπάρχουν και άλλες σκέψεις για να γίνει ακόμη πιο δυνατό».


Χρήσιμα

Η είσοδος στην εκδήλωση, η οποία άλλαξε χώρο και θα πραγματοποιηθεί στο Shark (Αργοναυτών 2 & Θ. Σοφούλη), είναι ελεύθερη. Το ραντεβού είναι την Τετάρτη 14.12.16 στις 19.00. Δηλώσεις συμμετοχής στο: http://innovathess.gr/index.php/dilosi-simmetoxis

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(2)Τύπος Θεσσαλονίκης

Κατασχέθηκαν πάνω από 8 τόνοι ντομάτες από επιχείρηση στον Πειραιά

Οικονομία15 Oct 201812.10

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές τροφίμων

Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει δίκιο να ζητά να μην κοπούν οι συντάξεις

Οικονομία15 Oct 201812.00

Τι ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο

Από σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Πού θα κυμανθεί η τιμή του

Οικονομία15 Oct 201809.50

Θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών 

Κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση για εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Οικονομία15 Oct 201801.14

Η ελληνική εταιρεία που βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές start-up


Τζόκερ: Κληρώνει 6,5 εκατ. ευρώ στις 18/10 – «Πεντάρι» στη Θεσσαλονίκη

Οικονομία15 Oct 201800.49

Τζακ – ποτ στην κλήρωση της Κυριακής (14/10)


«Πριμοδότηση» επιχειρήσεων για 10.000 νέες θέσεις εργασίας – Έως 1.600€ μισθός

Οικονομία13 Oct 201815.23

Πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας για 12 μήνες σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ έως το τέλος Οκτωβρίου

Αυξημένες οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Οικονομία12 Oct 201818.30

Αξιοσημείωτη μείωση κατά 128.661 σημείωσε τον Αύγουστο ο αριθμός των οφειλετών


Το αποτύπωμα του ΟΠΑΠ Forward στον κλάδο τροφίμων και ποτών

Οικονομία12 Oct 201817.40

Γνωρίστε τις εταιρείες του κλάδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

ΜασούτηςMediterranean Cosmos
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Αγνοούν οι Έλληνες το νέο σύστημα οικογενειακού γιατρού

δείτε το τεύχος

7243


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία