Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

INNOVAThess: Μια πρωτοβουλία επαγγελματιών για επαγγελματίες

Το 2ο meetup δίνει την ευκαιρία στα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης  να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας ...

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Την ευκαιρία στα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής να γνωριστούν σε κλίμα χαλαρό και να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας, δίνει το δεύτερο meetup που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το INNOVAThess, την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στο Shark.

Με τίτλο “Find your Next Partner”, σκοπός του meetup του INNOVAThess είναι να προσφέρει σε όλους τους επαγγελματίες, από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ένα σημείο συνάντησης και ένα βήμα για να γνωριστούν μεταξύ τους, να μάθουν ο ένας από τις πρακτικές του άλλου και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας, βελτιώνοντας έτσι τη θέση τους στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

«Είμαστε έξω από τυχόν συνδέσεις με άλλους θεσμούς, φορείς δήμους κλπ. Είναι καθαρά μια πρωτοβουλία που την εμπνευστήκαμε κάποιοι επαγγελματίες προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε σε επαφή τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής για να δημιουργήσουν τις όποιες συνέργειες και συνεργασίες μπορούν να δημιουργήσουν», εξηγεί μιλώντας στο typosthes.gr ο Χάρης Δημητρακόπουλος, ιδρυτής του INNOVAThess και επιχειρηματίας του κλάδου της Πληροφορικής.

«Δεν είναι αυτή η δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες από άλλους χώρους και όλοι μας δίνουμε από τον προσωπικό μας χρόνο, εθελοντικά, χωρίς να αμειβόμαστε για αυτό, προκειμένου η όλη πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά», προσθέτει ο ίδιος.

Τι να περιμένουν όσοι παρευρεθούν

Τι να περιμένουν όσοι παρευρεθούν την Τετάρτη στο Shark; Καθαρά Networking. Δηλαδή, να γνωρίσουν επαγγελματίες από διάφορους κλάδους της οικονομίας «επαγγελματίες που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης: Ότι βλέπουν παντού ευκαιρίες συνεργασίας και δεν βλέπουν παντού ανταγωνισμό», όπως τονίζει ο κ. Δημητρακόπουλος.

 Ακριβώς επειδή η εκδήλωση δεν ανήκει σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά σε όλους όσους παρευρεθούν, θα δοθεί η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να πάρει το μικρόφωνο και να πει δυο λόγια για να τον γνωρίσουν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

«Είναι για όλους χωρίς στόχευση σε κάποιο κλάδο καθώς θεωρούμε ότι συνέργειες μπορούν να προκύψουν από οπουδήποτε. Δηλαδή ένας γιατρός μπορεί για κάποιον λόγο να θέλει να συνεργαστεί με μια εταιρία Πληροφορικής γιατί έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του που θέλει να αναπτύξει και αντίστοιχα αυτό το ίδιο μπορεί να είναι κάτι που να ενδιαφέρει και την εταιρία πληροφορικής», αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Μονόδρομος οι συνέργειες

Στο ερώτημα εάν οι συνέργειες είναι αυτήν την εποχή μια κατάλληλη κίνηση από πλευράς των επιχειρηματιών για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της κρίσης, ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει ότι οι συνέργειες είναι ο μοναδικός δρόμος. Γιατί, όπως εξηγεί, είμαστε αναγκασμένοι λίγο πολύ να αυξήσουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και δυστυχώς ή ευτυχώς στο εξωτερικό οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι μικρές. «Άρα, αν συνενώσουν τις δυνάμεις τους θα καταφέρουν πολλά περισσότερα πράγματα στο εξωτερικό, θα φανούν ακόμη πιο δυνατές και θα μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα. Αυτός είναι και ο στόχος, έτσι γεννήθηκε το ουσιαστικά το INNOVAThess γιατί είμαστε επαγγελματίες οι οποίοι βλέπαμε δράσεις στο εξωτερικό και είδαμε ότι μόνοι μπορούμε να καταφέρουμε πολύ λίγα πράγματα, από ότι αν πηγαίναμε σαν σύνολο, σαν ομάδα με άλλους, οπότε, ναι, θεωρώ ότι οι συνέργειες είναι μονόδρομος», δηλώνει.

Τα επόμενα βήματα

Όπως επισημάνθηκε ήδη, αυτό είναι το δεύτερο meetup του INNOVAThess. Αν και το INNOVAThess δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακολουθεί μετά «από αυτά που ακούμε δημιουργήθηκαν κάποιες συνεργασίες», λέει ο κ. Δημητρακόπουλος όταν τον ρωτάμε για τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης. Πάντως είναι ενδεικτικό ότι άνθρωποι που είχαν παρευρεθεί στο πρώτο meetup, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσαν συμμετοχή και για το αυριανό, «άρα κάτι ενδιαφέρον βρήκαν», συμπληρώνει ο ίδιος. 

Στο 3ο Meetup, που προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2017, θα εμπλακούν και εταιρίες που ασχολούνται επαγγελματικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων «προκειμένου να μας βοηθήσουν να το κάνουμε ακόμη πιο επαγγελματικά για να αποκομίσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα», επισημαίνει ο ίδιος. «Εκεί θα περιμένει κανείς περισσότερο κόσμο ενδεχομένως και κάποια εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν στο networking. Για παράδειγμα υπάρχουν συζητήσεις για μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου θα εγγράφονται τα μέλη του INNOVAThess και θα έχουν ένα προσωπικό προφίλ προκειμένου να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι ποιοι υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα.  Υπάρχουν και άλλες σκέψεις για να γίνει ακόμη πιο δυνατό».

Χρήσιμα

Η είσοδος στην εκδήλωση, η οποία άλλαξε χώρο και θα πραγματοποιηθεί στο Shark (Αργοναυτών 2 & Θ. Σοφούλη), είναι ελεύθερη. Το ραντεβού είναι την Τετάρτη 14.12.16 στις 19.00. Δηλώσεις συμμετοχής στο: http://innovathess.gr/index.php/dilosi-simmetoxis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους