Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τιμή σε 4 επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Ιστορικοί επιχειρηματίες του ΣΒΒΕ

Τιμή σε τέσσερις επιχειρηματίες άνω των 80 ετών, οι οποίοι συνέβαλαν στην οικοδόμηση του κύρους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, απέδωσε απόψε η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ενώ παράλληλα ανακάλεσε στη μνήμη το πολύτιμο έργο, που κληροδότησαν στην πόλη και την τοπική και εθνική οικονομία άλλες δέκα αείμνηστες προσωπικότητες με μακρά παρουσία στα δρώμενα του κλάδου.

«Η έκφραση ευγνωμοσύνης είναι η μόνη αρετή που χρειάζεται λόγια. Οι άλλες απαιτούν σιγή» επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης, ανοίγοντας με αυτή τη φράση την εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος. Στην ομιλία του ο κ. Σαββάκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε την ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης "από εμάς τους νεότερους, σ’ εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που έκτισαν, με πολύ κόπο, εργαζόμενοι άοκνα, το υψηλό κύρος του ΣΒΒΕ".

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης αποδόθηκε τιμή στους επιχειρηματίες Βύρωνα Αντωνιάδη (γεννηθέντα το 1931) και Βασίλη Πανούτσο (1936), πρώην προέδρους του ΣΒΒΕ, καθώς και στα επί μακρόν μέλη της διοικητικής επιτροπής του συνδέσμου, Άγγελο Μπίλλη (1929) και Γεώργιο Φιλίππου (1931). Οι τέσσερις τιμήθηκαν, σύμφωνα με τον κ.Σαββάκη, για το ήθος τους, τις αξίες τους, την εργατικότητά τους, τη διορατικότητά τους και το συνολικό τους επιχειρηματικό και κοινωνικό έργο. "Παραμένουν ξεχωριστοί και καθοδηγούν με το παράδειγμά τους τις νεότερες γενιές" επισήμανε.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στη μνήμη 10 αείμνηστων επιχειρηματιών και του έργου που κληροδότησαν. "Εκτός από αείμνηστοι επιχειρηματίες, υπήρξαν ταυτόχρονα και υπέροχοι άνθρωποι, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στο Σύνδεσμο, από όποια θέση κι αν τον υπηρέτησαν. Και τον υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και αφοσίωση" σημείωσε ο κ.Σαββάκης.

Πρόκειται για τους Μάρκο Δούφο, Φιλώτα Καζάζη, Νικόλαο Κονιόρδο, Λεωνίδα Κουϊδη, Παντελή Κωνσταντινίδη, Διαμαντή Λαδένη, Λάκη Μαραγκό, Αλέξανδρο Μπακατσέλο, Γεώργιο Νικολαϊδη και Αλέξανδρο Χαϊτογλου.

"Όλοι αυτοί οι σημαντικοί άνθρωποι, χωρίς εξαίρεση, πίστεψαν στο μέλλον και στην πρόοδο της χώρας μέσα από την έντιμη εργασία. Πρόκειται, για προσωπικότητες που στο κέντρο της ψυχής τους είχαν σημαντικές αξίες, όπως: υπευθυνότητα, φιλοδοξία, σεβασμό, πρόοδο, αξιοπιστία, αφοσίωση και συναίσθηση της προσφοράς προς τους άλλους" κατέληξε ο κ.Σαββάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους