Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

22 Ολλανδοί σε… θαλάσσιες και βουνίσιες περιπλανήσεις στη Χαλκιδική

Συνδυαστικό πρόγραμμα θαλάσσιου και καταδυτικού τουρισμού παρουσίασε ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού στην Ολλανδία

Στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs, που έλαβε χώρα στις 7 & 8 Ιανουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Beurs van Berlage στην καρδιά του Άμστερνταμ, συμμετείχε ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, προκειμένου να πραγματοποιήσει στοχευμένη προώθηση του προσφερόμενου μεσογειακού καλοκαιρινού μοντέλου διακοπών της Ανατολικής Χαλκιδικής, το οποίο χρόνο με το χρόνο οργανώνεται σε θεματικές ενότητες και παρουσιάζεται στον ευρωπαϊκό κόσμο ως ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών.

Η εν λόγω έκθεση απευθύνεται σε ώριμου οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου καταναλωτικό κοινό, ενώ η συμμετοχή σε αυτήν αποτέλεσε συνέργεια του επιχειρηματικού τουριστικού κόσμου της προαθωνικής χερσονήσου και του ολλανδικού τουριστικού γραφείου PanaGo. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκατοντάδες Ολλανδοί ενημερώθηκαν για τις καλοκαιρινές προτάσεις της περιοχής (λευκές παραλίες, camping, νησιά και νησίδες, πράσινες χερσόνησοι, θαλάσσιες δραστηριότητες, συνδυαστικές εκδρομές στη φύση), σε μια προσπάθεια του Οργανισμού να πραγματοποιήσει ένα πολύ ειδικό B2C πρόγραμμα προώθησης του προορισμού στην ολλανδική τουριστική αγορά. 

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου εξάλλου ο φορέας, σε συνεργασία με τον ολλανδικό τουριστικό οργανισμό Face2Face, οργάνωσε και πραγματοποίησε παρουσίαση του προγράμματος «Sailing, Diving & Cruising», απευθύνοντάς τη σε είκοσι δύο (22) τουριστικούς αντιπροσώπους, προερχόμενους από ολόκληρη τη γεωγραφική επικράτεια της Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής παρουσίασης, μεταξύ άλλων, προβλήθηκαν :

-         οι θαλάσσιες κρουαζιέρες του Αθωνικού Κόλπου,

-         οι καταδυτικές περιπλανήσεις στα περίφημα ναυάγια του Στρυμωνικού αλλά και στην αποικία του μυθικού ιππόκαμπου στον Ακάνθιο Κόλπο.

Tρεις θαλάσσιοι κόλποι και τρία πράσινα βουνά, προβλήθηκαν ισομερώς στην κατάμεστη αίθουσα του View Restaurant στην πόλη Almere, ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της ολλανδικής πρωτεύουσας, «κερδίζοντας το στοίχημα» της πρώτης εμφάνισης στην αγορά των Κάτω Χωρών. Πράγματι, Ολλανδοί product managers τουριστικών γραφείων και diving clubs αναμένονται στα τέλη του επόμενου Απρίλη στην παράκτια ζώνη της Ανατολικής Χαλκιδικής, προκειμένου να περιηγηθούν «ανάμεσα στο νερό και στο βουνό» και να ανακαλύψουν την υποθαλάσσια ζωή μιας πραγματικά ευνοημένης περιοχής – τόσο από τη φύση, όσο και από την ιστορία.    

Στελέχη και μέλη του Οργανισμού τέλος επισκέφθηκαν εκθέτες της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Vakantiebeurs, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη (10 – 15.1.17), ολοκληρώνοντας σειρά Β2Β επαφών :

-         Είτε με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, τα οποία συνεργάζονται με την περιοχή (ώστε να ενισχύσουν – ισχυροποιήσουν συνεργασίες),

-         Είτε με εν δυνάμει συνεργάτες (ώστε να πετύχουν τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης νέων συνεργασιών).

Για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι ο φορέας παρουσιάζει ολοκληρωμένη και αποδοτική πρωτοβουλία, ενώ – μεταξύ άλλων – σχεδιάζει πραγματοποίηση «ολλανδικής» δημοσιογραφικής επίσκεψης, η οποία θα ολοκληρώσει τις δραστηριότητες του σχεδίου. Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2017, εστιάζοντας στην προεκβολή της φύσης και των πιάτων της «θαλασσινής κουζίνας» στην ολλανδική τουριστική αγορά.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός απευθύνεται στην Ολλανδία από το 2011, έχοντας πιστωθεί το καθοριστικό άνοιγμα της εν λόγω αγοράς, γεγονός που αποδεικνύεται από τη σύναψη σημαντικών συμβολαίων συνεργασίας μεταξύ τεσσάρων (4) ολλανδικών τουριστικών οργανισμών ή γραφείων και πολλών επιχειρήσεων της περιοχής.  Θεαματικά μεγάλος είναι όμως και ο αριθμός των διαδικτυακών αφίξεων, προερχόμενων από την Ολλανδία, οι οποίες χρόνο με το χρόνο αυξάνονται σταθερά.

Σημ. Το οπτικο-ακουστικό υλικό που προβλήθηκε στην Ολλανδία τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας
Πολύ σημαντικά ευρήματα, δίνουν στοιχεία για μία άγνωστη περίοδο της πόλης - Αρχαιολογική Συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας