Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπολειτουργούν οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη

Το 90% προσεγγίζει η αποχη των παραγωγών - Μεγάλες και οι ελλείψεις προϊόντων λόγω της κακοκαιρίας

Με αποχή παραγωγών σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, αλλά και με σοβαρές τις ελλείψεις προϊόντων, κυρίως οπωροκηπευτικών, εξέλιξη που συνάδει με το ότι όσα διατίθενται, πωλούνται σε τιμή ακριβότερη κατά 100%, υπολειτουργούν από το Σάββατο -7 Ιανουαρίου- έως και σήμερα οι λαϊκές αγορές, λόγω των καιρικών συνθηκών, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης.

Η καταστροφή είναι ολική, τόνισε και πρόσθεσε ότι από το προσεχές μέλλον οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα ελληνικά προϊόντα -θα κυκλοφορούν κυρίως εισαγόμενα- ενώ σε περίπτωση που βρίσκουν ορισμένα, «θα τα αποκτούν μόνο εάν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν γι αυτά ακριβά».

«Σαλάτες, όπως μπρόκολα, κουνουπίδια και λάχανα, αλλά και πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια, αποτελούν ή θα αποτελούν σύντομα είδη πολυτελείας» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο παραγωγός που τα διαθέτει, επειδή τα καλλιεργεί σε θερμοκήπια, δαπανά τριπλάσια ενέργεια για να τα παράξει και άρα τα πουλά σε πολύ μεγαλύτερο κόστος».

Ο κ. Μακρίδης είπε ακόμη ότι την περίοδο των γιορτών καταγράφηκε πτώση κατανάλωσης στις λαϊκές αγορές σε ποσοστό άνω του 50%, παρά τις προσιτές τιμές και την ποικιλία προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ