Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Θα είναι μια καλή χρονιά για τον συνεδριακό τουρισμό

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης...

Την εκτίμηση ότι το 2017 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά σε ο,τι αφορά τον τουρισμό, εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM 104,9" η διευθύντρια του γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau), Έφη Κουδελή, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των προγραμματισμένων συνεδρίων.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση για το 2016 του αριθμού των συνεδρίων σε σχέση με το 2015.

“Θα είναι μια καλή χρονιά” και για τον γενικό τουρισμό, πέρα από τον συνεδριακό, εκτιμά η κ.Κουδελή, καθώς η Ελλάδα επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις, οι οποίες φαίνεται να ευνοούν τη χώρα.

“Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ένα πολύ καλό τουριστικό προϊόν το οποίο έτσι ή αλλιώς είναι επιλέξιμο”, σημείωσε.

Στο συνεδριακό τουρισμό, το κέρδος ανά επισκέπτη είναι υψηλό επειδή, όπως ανέφερε η κ.Κουδελή, οι σύνεδροι όταν πηγαίνουν σε ένα τόπο “μένουν κάποιες μέρες επιπλέον προκειμένου να γνωρίσουν τον προορισμό με αποτέλεσμα να γίνονται, κατά μια έννοια, πρεσβευτές του προορισμού”. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό όφελος, η μέση δαπάνη ανά σύνεδρο αγγίζει  τα 360 ευρώ ανά μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνή συνδέσμου της συνεδριακής  βιομηχανίας International Congress & Convention Association (ICCA).

Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα κατάταξης πόλεων από το διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής  βιομηχανίας, International Congress & Convention Association - ICCA για το έτος 2016, του οποίου μέλος είναι το Thessaloniki Convention Bureau θα ανακοινωθούν τον Μαϊο.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία