Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Παιδεία Γάλακτος» από την Κρι Κρι

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γαλακτοπαραγωγών στο πλαίσιο πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρίας

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρίας, σχεδίασε και υλοποιεί η Κρι Κρι, η κορυφαία ελληνική γαλακτοβιομηχανία με έδρα τον Νομό Σερρών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Παιδεία Γάλακτος», απευθύνεται στους παραγωγούς φρέσκου γάλακτος του Νομού Σερρών και κύριο στόχο έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγών, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής, της βελτίωσης της ποιότητας του αγελαδινού γάλακτος και της βελτίωσης της υγείας και ευζωίας των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται βάσει τριμερούς συνεργασίας ανάμεσα στην Κρι Κρι, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους παραγωγούς του Νομού Σερρών. Περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση των παραγωγών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας από τους συμμετέχοντες πανεπιστημιακούς καθηγητές και πρακτική άσκηση στις φάρμες με τις οποίες συνεργάζεται η Κρι Κρι. Η συνολική διάρκεια φοίτησης ανέρχεται σε 2 έτη και ήδη συμμετέχουν 50 αγελαδοτρόφοι από 33 φάρμες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για περαιτέρω επέκταση του προγράμματος.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, κ. Παναγιώτης Τσινάβος δήλωσε σχετικά: «Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται στην χώρα μας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αυτή την κατεύθυνση και τα χαρακτηριστικά. Η «Παιδεία Γάλακτος» είναι το αποτέλεσμα της επιθυμίας της Κρι Κρι να ανταποδώσει στους παραγωγούς την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στην εταιρία για περισσότερα από 20 χρόνια. Άλλωστε, οι παραγωγοί του Νομού Σερρών είναι αυτοί που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία του βασικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των προϊόντων της Κρι Κρι, που δεν είναι άλλο από τα γιαούρτια με φρέσκο γάλα ημέρας. Κι αυτό είναι το βασικό στοιχείο που έχει ωθήσει την εταιρία στη δεύτερη θέση στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού και της προσφέρει σημαντικό προβάδισμα στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Παράλληλα, αυτή η πρωτοβουλία, δίνει στην Κρι Κρι τη δυνατότητα να συνεχίσει και στο μέλλον να παράγει τα προϊόντα της με υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη, μεράκι και τεχνογνωσία, επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό της απέναντι στους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τους μετόχους της και την κοινωνία συνολικά».    

Ο κ. Γεώργιος Βαλεργάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής (Α.Π.Θ) στο Εργαστήριο Ζωοτεχνίας και επιστημονικός υπεύθυνος της «Παιδείας Γάλακτος», τόνισε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τον ίδιο τον τομέα της παραγωγής. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στους παραγωγούς και τις φάρμες που συμμετέχουν και ο συνολικός θετικός αντίκτυπος θα έχει ουσία, συνέπεια και συνέχεια σε βάθος χρόνου».

 

Κρι Κρι Α.Ε.

Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών, βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι ΑΕ. Με ιστορία από το 1954, η Κρι Κρι ΑΕ σήμερα παράγει παγωτά και γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα και έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.krikri.gr,

https://www.facebook.com/krikri.gr?fref=ts, https://www.instagram.com/krikri.gr/

Μπορείτε να δείτε το video του προγράμματος: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
O Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να γίνει -βάσει προκήρυξης- στο Πανθεσσαλικό και με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα.
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
Απόστολος Τζιτζικώστας: Τον άλλο μήνα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ
«Τον άλλο μήνα θα έχουμε και τις σχετικές πολύ ευχάριστες ανακοινώσεις» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολος Τζιτζικώστας: Τον άλλο μήνα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ