Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Μπαίνουν» και οι ΗΠΑ στο έργο παγκόσμιας εμβέλειας!

Αμερικανική τεχνογνωσία για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος έχει μπει στην τελική ευθεία. Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του από τη Γερμανία και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» το σπουδαίο έργο θα αποτελέσει πόλη έλξης για εκατομμύρια τουρίστες, αλλά και τον συνδετικό κρίκο σε μία από τις πιο ζοφερές στιγμές της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Πλέον, και η Αμερική δηλώνει έτοιμη να συνεισφέρει στο σπουδαίο αυτό έργο.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Goeffrey Pyatt, με τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να εκφράζει την επιθυμία του για επιτάχυνση των διαδικασιών σύστασης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι, στόχος είναι η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης αλλά και η διάχυση του μηνύματος «ποτέ ξανά». Παράλληλα, σημείωσε ότι το Ολοκαύτωμα αποτελεί γεγονός εξαιρετικής βαρύτητας για τη Θεσσαλονίκη, καθώς εξαιτίας του αφανίστηκε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της.

Από την πλευρά του, ο Goeffrey Pyatt, αφού επαίνεσε τον Γιάννη Μπουτάρη για την ουσιαστική συμβολή του στη θετική εικόνα της πόλης και την εξωστρέφεια που της έχει προσδώσει, έκανε γνωστή την πρόθεση των ΗΠΑ να συμβάλουν στο έργο με τεχνογνωσία. Ο ίδιος σημείωσε ότι επιθυμεί να κάνει γνωστή τη Θεσσαλονίκη ως πύλη εισόδου της Βαλκανικής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, Rebecca Fong και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από τη Γερμανία και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στόχος είναι το έργο να ξεκινήσει στα τέλη του 2017 σε έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το ίδιο το Μουσείο θα είναι 6ώροφο κυκλικό κτίριο από μέταλλο και γυαλί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ