Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Θεσσαλονικιώτικο καλάθι έκανε το 1ο του ταξίδι στο Βερολίνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το oríste της Places and Flavors στο κοινό της γερμανικής πρωτεύουσας

Η Places & Flavors σε συνεργασία και με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε το πρώτο ταξίδι του φημισμένου πλέον Made in Thessaloniki Food Basket το οποίο και παρουσιάστηκε στο κοινό του Βερολίνου.

Στην δραστηριότητα παρουσιάστηκαν επίσης προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής.

Στο τραπέζι βρέθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης και παρουσιάστηκε η δυναμική της ευρύτερης περιοχής στο γαστρονομικό τομέα, αλλά και η σύνδεση με το γαστρονομικό τουρισμό.

Το μενού της παρουσίασης, βασισμένο πάντα στα προϊόντα του Food Basket, δημιουργήθηκε από τους 3 chef ambassadors της Θεσσαλονίκης, Νίκο Τζούμα με το μιλφέιγ λαχανικών, Ανδρέα Κλαυδιανό με τη χοιρινή πορκέτα και Ιωάννα Θεοδωρακάκη  με το αρνάκι ραγού.

Το Food Basket, το οποίο αποτέλεσε και την πηγή των υλικών για τα εξαιρετικά πιάτα των σεφ περιείχε τα εξής προϊόντα:

1.       Tsantali, Grand Reserve Tsantalis

2.       Agora, ελιές

3.       Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας, ντολμαδάκια

4.       Vóras Flavors, Άλειμμα κόκκινης πιπεριάς

5.       Chef Stories, chutney

6.       Dorodouli Tsipouro & Spirits, τσίπουρο

7.       Οικογένεια Μπέκα, βουβαλίσια φέτα

8.       Αμβροσιάδης, αλλαντικά απο κοτόπουλο

9.       Iωνική Σφολιάτα, φύλλο

10.     Malamatina, ρετσίνα

11.     Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγ.Αντώνιος, τραχανάς

12.     Galaxy, κρέμα βαλσαμικού

13.     Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλάστρας, Ρύζι

14.     Plaisir, σοκολατάκια

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ