Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τελικά τα καταστήματα την Κυριακή – Απεργία ΕΣΘ

Πανελλαδική κινητοποίηση των εμπόρων για τις Κυριακές

Οι Έμποροι της Θεσσαλονίκης αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (σ.σ. με την Θεσσαλονίκη να θεωρείται ως τουριστική περιοχή) και έτσι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά αυτή την Κυριακή, η οποία προβλέπεται στο υπάρχον νομικό πλαίσιο (σ.σ. άνοιγμα καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο».

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2017 για την απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!!!

Η  μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο χώρο του λιανικού εμπορίου ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!!!

Σε μια περίοδο που αναζητούνται απεγνωσμένα να βρεθούν τρόποι τόνωσης της ανύπαρκτης αγοραστικής δύναμης και ψυχολογίας του ΄Ελληνα, σε μια περίοδο, κατά την οποία οι ΜικροΜεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, όσες έχουν παραμείνει εν λειτουργία, δίνουν τον ύστατο αγώνα επιβίωσης,  «κινήσεις» που αφορούν στην απελευθέρωση λειτουργίας των Καταστημάτων τις Κυριακές, έρχονται να κατεδαφίσουν οποιαδήποτε έννοια αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και Κοινωνίας, οποιαδήποτε έννοια  θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά, αποδομούν πλήρως την αγορά εργασίας και εν τέλει καταστρέφουν ό,τι απέμεινε από τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα, το τελευταίο ανάχωμα διατήρησης των τιμών σε χαμηλά επίπεδα.

Μόνον οι πολύ μεγάλους μεγέθους επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα, ενδεχομένως, να αντέξουν σε ένα τέτοιο  καθεστώς.

Εάν καταρρεύσει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο χώρο του λιανικού εμπορίου, τότε δεν θα μιλάμε για αύξηση ανεργίας, αλλά για πλήρη έλλειψη εργασίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, καθώς και του Δ.Σ. του Συλλόγου,

Κ Α Λ Ε Ι

ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

κατά της απελευθέρωσης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από την ελληνική Κυβέρνηση   να εμπιστευτεί την Αγορά και τους Φορείς που την εκπροσωπούν,   αφού η ιστορία έχει αποδείξει ότι από τα «ολιγοπώλια» στο τέλος ο  χαμένος είναι ο καταναλωτής.

Η ΑΓΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ  ΑΓΟΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ».

Έτσι, όπως είναι σαφές τα περισσότερα καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά αυτή την Κυριακή (7/5), ενώ άγνωστη παραμένει η αντίδραση των εμπορικών κέντρων και των πολυκαταστημάτων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας