Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζορπίδης για ΟΑΣΘ – Αυτό είναι κατάντια για τη Θεσσαλονίκη

Η αγορά έχει παγώσει και κανείς δεν συγκινείται

Με αφορμή την συνεχιζόμενη ακινησία του ΟΑΣΘ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου  Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Στην αρχή ήτανε ενόχληση, μετά έγινε ταλαιπωρία, σήμερα είναι κατάντια για την λεγόμενη συμπρωτεύουσα της Ελλάδας την παρατημένη Θεσσαλονίκη.

Επί πέντε ημέρες το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς είναι σε απόλυτη ακινησία και κανείς δεν ενοχλείται.

Η αγορά έχει παγώσει, χιλιάδες επαγγελματίες σπρώχνονται στο χείλος της καταστροφής χωρίς οι αρμόδιοι φορείς και οι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών να  συγκινούνται καν.

Αυτό είναι μια πραγματική κατάντια».

Υπενθυμίζεται πως το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει την επίσχεση εργασίας όλο το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα. Ουσιαστικά, η Θεσσαλονίκη… ελπίζει να έχει ξανά λεωφορεία από την Τρίτη (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά)!

ΟΕΕΘ και ΣΕΕ

Παράλληλα με ξεχωριστή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, επισημαίνουν ότι τα συμβαίνοντα στη Θεσσαλονίκη από την επίσχεση εργασίας στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ( Ο.Α.Σ.Θ. ) έχουν δυσμενή αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις και την κανονική ζωή των πολιτών.

«Η αγορά βουλιάζει στο χάος από την απραξία, αφού το καταναλωτικό κοινό δυσκολεύεται αφάνταστα στις μετακινήσεις του. Την ίδια ώρα όμως, το αρμόδιο Υπουργείο και οι Διοικήσεις του Οργανισμού και των εργαζομένων σε αυτόν, βρίσκονται σε πλήρη ασυνεννοησία για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο όλο πρόβλημα», τονίζεται.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Ομοσπονδία και ο Σύνδεσμος, καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς, «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις και τον λαό της πόλης, καθώς και στην οικονομία της και να βρεθεί μία άμεση λύση».

«Κάθε καθυστέρηση ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες και ζημιώνει τις επιχειρήσεις και την οικονομία της, σε μία μάλιστα εποχή που και η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται από την ύφεση που υπάρχει και τα σκληρά μνημόνια που της έχουν επιβληθεί», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ