Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελληνικά προϊόντα στη γερμανική αγορά – Τι ζητούν οι Γερμανοί καταναλωτές

Τι αναφέρει ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη ...

«Τα ελληνικά προϊόντα (διατροφής) είναι εξαιρετικά» αλλά η θέση τους στη γερμανική αγορά δεν είναι αντίστοιχη των δυνατοτήτων και των προοπτικών που υπάρχουν για ακόμη μεγαλύτερη παρουσία τους σε αυτήν, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βάλτερ Στέχελ (Walter Stechel), ο οποίος παραβρέθηκε στις εργασίες του 4ου ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων στην Καβάλα.

Ο κ. Στέχελ υπογραμμίζει ότι «προτεραιότητα» για τον Γερμανό καταναλωτή είναι η «ποιότητα» του προϊόντος και γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η πιστοποίηση και η σήμανση του προϊόντος και να είναι αναγνωρίσιμο σε ό,τι αφορά την προέλευση και τις προδιαγραφές του, ενώ από την άλλη, θα πρέπει και η τιμή του να είναι ανταγωνιστική.

Σημειώνει δε, ότι η γερμανική αγορά δείχνει να θέλει να ελκύσει ελληνικά προϊόντα, κυρίως αγροδιατροφής, περισσότερο από ότι η ελληνική αγορά φαίνεται ικανή να προωθήσει προς αυτήν και υπογραμμίζει ότι για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες απαιτείται από την ελληνική πλευρά συνέχιση των προσπαθειών για καλύτερη πιστοποίηση, σήμανση των προϊόντων, σταθερή ποιότητα, σταθερή τροφοδοσία, καλύτερη προώθηση κα.

Επισημαίνει ωστόσο, ότι η ποιότητα θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα έναντι άλλων παραγόντων, πχ της τιμής κτλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ