Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέλος εποχής για γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Ήδη έχει μπει λουκέτο σε καταστήματα – Τι ισχύει με εργαζομένους

Τέλος εποχής για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Βασίλαγας» από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ και κάποιους μήνες τα ράφια στα σούπερ μάρκετ άδειαζαν, ωστόσο, πλέον έχουμε το οριστικό λουκέτο σε καταστήματα της εταιρείας, τα οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του typosthes.gr έχουν ήδη πουληθεί. Η «Βασίλαγας ΑΕ 3B Market» έχει κρατήσει μόλις τρία καταστήματα ανοιχτά (σ.σ. χωρίς προϊόντα στα ράφια), ενώ στον «αέρα» βρίσκονται οι εργαζόμενοί της.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης στο typosthes.gr οι εργαζόμενοι παραμένουν στο σκοτάδι για τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας – αν θα υπάρξει πώληση ή πτώχευση – ενώ όλοι οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν μεταφερθεί σε τρία καταστήματα (Φοίνικα – Σχολάρι – Χαλκιδική, χωρίς προϊόντα στα ράφια). Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία μεθοδεύει το «άδειασμα» των καταστημάτων από εργαζομένους ώστε να τα παραδώσει άδεια σε κάποιον πιθανό αγοραστή. Όπως μαθαίνει το typosthes.gr, από τους συνολικά 190 εργαζόμενους έχουν ήδη παραιτηθεί περίπου οι 90, μετά και από πιέσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του typosthes.gr, τα καταστήματα που έχουν βάλει λουκέτο εντός Θεσσαλονίκης έχουν ήδη πουληθεί, όχι όμως σε πιθανό αγοραστή της «Βασίλαγας ΑΕ 3B Market». Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της αλυσίδας, χωρίς ακόμη να είναι βέβαιο αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι.

Οι 100 εργαζόμενοι ζητούν ενημέρωση από την εταιρεία, φοβούμενοι πως θα χαθούν δεδουλευμένα αλλά και οι θέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα, αυξάνεται η ανησυχία και στους προμηθευτές της εταιρείας.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό, παρά τις προσπάθειες του typosthes.gr, να υπάρξει απάντηση από την «Βασίλαγας ΑΕ 3B Market».

ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΣ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ