Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επενδυτές «στοχεύουν» σε Τσιμισκή και Λεωφόρο Νίκης

Βασικές οδοί στη Θεσσαλονίκη επανέρχονται σε ζήτηση

Οι εξελίξεις σε διαγωνισμούς των τελευταίων εβδομάδων αναδεικνύει το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει σε βασικές οδούς της Θεσσαλονίκης.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η θυγατρική της Grivalia Properties, Grivalia Hospitality σε συνεργασία με την Μακεδονικά Ξενοδοχεία ΑΕ (TOR Hotel Group) πλειοδότησε σε διαγωνισμό της Eurobank για το ιστορικό ακίνητο «Όλυμπος Νάουσα» επί της Λεωφόρου Νίκης. Η κοινοπραξία έδωσε 5,46 εκατ. ευρώ για το ακίνητο και στοχεύει να λειτουργήσει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο μέσα στο 2019.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η Trastor είχε πλειοδοτήσει σε διαγωνισμό της Εθνικής Leasing για το πολυκατάστημα στην Τσιμισκή όπου στεγάζονταν η πρώην F Sport της Φωκάς. Το τίμημα ανήλθε σε 8,45 εκατ. ευρώ και το ακίνητο αφορά κτήριο οχτώ ορόφων με δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 2.322 τμ, το οποίο θα αξιοποιηθεί, όπως είναι φυσικό, για εμπορικές χρήσεις. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει το newmoney.gr, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων NAI Hellas υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε ακίνητα στην Τσιμισκή από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα. Τα μισθώματα  φθάνουν τα 120 ευρώ ανά τετραγωνικό τον μήνα, καθώς μεγάλες διεθνείς αλυσίδες θέλουν να εγκατασταθούν στον πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης και είναι πρόθυμες να πληρώσουν ενοίκια ύψους έως και 140 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Εκτός από την οδό Τσιμισκή, βελτίωση παρατηρήθηκε και στην οδό Μητροπόλεως με μειωμένα ποσοστά κενών χώρων και μισθώματα που μπορεί να φθάσουν τα 60 ευρώ ανά τετραγωνικό τον μήνα σε ορισμένα σημεία αλλά και στην οδό Αριστοτέλους που παρουσιάζει παραδοσιακά χαμηλά ποσοστά κενών καταστημάτων και μισθώματα που μπορεί να φθάσουν τα 65 ευρώ ανά τετραγωνικό τον μήνα.

Η οδός Εγνατία, ένας εμπορικός δρόμος με υψηλά ποσοστά πληρότητας στο παρελθόν, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από τις συνεχιζόμενες οδικές εργασίες για τη γραμμή του μετρό της πόλης. Ένας σημαντικός αριθμός καταστημάτων έχει σταματήσει τη λειτουργία του και η οδός παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κενών καταστημάτων και μισθώματα που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: Πιστεύουμε στα δημόσια πανεπιστήμια
«Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά του εξωτερικού» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: Πιστεύουμε στα δημόσια πανεπιστήμια
Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή
O τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητούσε να μην συσχετιστεί η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για το μπάζωμα
Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή