Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Ε.Κ.Θ. για το θάνατο του εργαζόμενου σε εταιρεία ανακύκλωσης

Προέχει η ζωή και η ασφάλεια του εργαζόμενου, τονίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης...

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια του στους οικείους του 46χρονου εργαζόμενου σε εταιρεία ανακύκλωσης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα χθες το μεσημέρι, εν ώρα εργασίας.

 «Ο θάνατος του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σε άλλους δυο θανάτους εργαζομένων, που προηγήθηκαν τον τελευταίο μήνα, μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των θυμάτων. Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα πρέπει και πάλι να κληθούν και να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του θανάτου του συναδέλφου και να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του», αναφέρει το ΕΚΘ που για άλλη μια φορά επισημαίνει πως «προέχει η ζωή και η ασφάλεια του εργαζόμενου. Η δημιουργία και η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και των μέτρων υγιεινής στους χώρους εργασίας, τόσο από την πλευρά της εργοδοσίας, όσο και από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να αρνούνται την έκθεση τους σε κίνδυνο είναι αναγκαία και επιβεβλημένη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα