Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτό θα είναι το αντίτιμο για τα νέα διόδια στη Θεσσαλονίκη

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το σταθμό διοδίων

«Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου, για να κατασκευαστεί ένας σταθμός διοδίων, με προϋπολογισμό περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται πως θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2018 με το αναλογικό σύστημα των διοδίων, δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί ως σημείο ελέγχου» δήλωσε ο πρόεδρος της "Εγνατία Α.Ε.", Απόστολος Αντωνούδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ο κ. Αντωνούδης είπε ότι «το αντίτιμο υπολογίζεται ότι θα είναι από 0,45-0,50 λεπτά για τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης καθώς το μήκος χρέωσης είναι μικρό» και πρόσθεσε ότι «όσοι διασχίζουν την πόλη από την εξωτερική περιφερειακή από τη δύση προς την ανατολή είναι αυτοί που θα επιβαρύνονται κυρίως».

Ανέφερε δε, ότι «ο σχεδιασμός των διοδίων εξαρτάται από το ΤΑΙΠΕΔ και οι συζητήσεις που έγιναν με την Περιφέρεια και με τους δημάρχους της περιοχής αφορούσαν στη λειτουργία των διοδίων με το αναλογικό σύστημα». Εξήγησε ότι με το αναλογικό σύστημα χρεώνεται ο κάθε χρήστης του αυτοκινητοδρόμου ακριβώς τα χιλιόμετρα που διανύει, η χρέωση ανά χιλιόμετρο θα είναι στα 0,03 λεπτά, άρα αν θα κάνει δέκα χιλιόμετρα θα πληρώσει 0,30 λεπτά.

Ο κ. Αντωνούδης επισήμανε ακόμη πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή άλλου σταθμού διοδίων στο νομό Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρεις σταθμοί διοδίων προς κατασκευή στην Καβάλα, στην Ασπροβάλτα και στο Στρυμωνικό Σερρών και η φάση λειτουργίας τους ενδεχομένως θα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ