23

ΙΑΝ
2018

Στον πάγο επένδυση παρά τα εξασφαλισμένα κονδύλια

Πού «φρενάρει» επένδυση 20 εκατ. από γνωστό όμιλο στη Χαλκιδική

07 Οκτ 201714.16

Με… αποκάλυψη για φρένο σε μεγάλη επένδυση λόγω γραφειοκρατίας συνδύασε την ομιλία του στο Thessaloniki Summit (που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο) ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos Group, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ), ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε πως ο κλάδος του τουρισμού μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης σημαντικών επενδύσεων, ωστόσο ο σκόπελος της γραφειοκρατίας καθυστερεί σημαντικά την υλοποίηση τουριστικών project.

Όπως αποκάλυψε, ο όμιλος Sani/Ikos Group προγραμματίζει νέα επένδυση 20 εκατ. ευρώ για την ανέγερση νέων κτισμάτων πάνω στα θεμέλια αυτών που θέλει να γκρεμίσει, αλλά χρειάζεται εκ νέου άδεια από το τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο, που σύμφωνα με τον κ. Ανδρέαδη, «έχει πάψει τη λειτουργία του εδώ και τέσσερις μήνες και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα συσταθεί εκ νέου».

Όπως είπε, αποτέλεσμα αυτού είναι «η επένδυση που έχουμε προγραμματίσει, με εξασφαλισμένα τα σχετικά κονδύλια, να βρίσκεται στον πάγο και κανείς να μην ξέρει μέχρι πότε θα πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να πάρουμε τη σχετική οικοδομική άδεια». Ο κ. Ανδρεάδης δεν θέλησε να γνωστοποιήσει σε ποια τοποθεσία προγραμματίζεται η εν λόγω επένδυση.

Υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα στην χώρα μας, η αδειοδότηση για την υλοποίηση project είναι ένα εγχείρημα πιο δύσκολο από ποτέ», ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για να πάρει κανείς τη σχετική άδεια και να υλοποιήσει μια επένδυση, χρειάζεται να διαχειριστεί έναν τεράστιο όγκο χαρτιών». Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι το 2017 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, αφού αναμένεται να καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ έλευσης τουριστών, που υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 29 εκατομμύρια.

 Σε θετική πορεία βρίσκονται και τα έσοδα από τον τουρισμό, αφού σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, στο πρώτο επτάμηνο φέτος καταγράφονται αυξημένα σε ποσοστό 6%-7% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και υπολογίζεται ότι θα υπερβούν τα 14 δισ. ευρώ, αν και όπως σημείωσε «εξακολουθεί να βαίνει μειούμενη η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών». Συμπλήρωσε δε, ότι συγκριτικά με το 2010, τα έσοδα από τον τουρισμό καταγράφονται φέτος αυξημένα σε ποσοστό 40%-45%.

Μιλώντας για τον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι από τις συνολικά 263.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στο πρώτο επτάμηνο φέτος, ποσοστό 90% εξ αυτών αφορούν τομείς του τουρισμού και της εστίασης. Υπογραμμίζοντας δε, ότι έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα σε επτά μήνες, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο που αμείβονται κατά μέσο όρο με μικτό μισθό 1.000 ευρώ, λαμβάνουν δέκα μισθούς ετησίως.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(3)

Τύπος Θεσσαλονίκης


Typosthes.gr Social Media Awards 2017

«Ανοίγει» το επάγγελμα των φαρμακοποιών – Τι προβλέπει το σχέδιο

Οικονομία23 Ιαν 201821.13

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το διάταγμα 

Νέα σειρά ξενοδοχειακών τηλεοράσεων στην Ελλάδα

Οικονομία23 Ιαν 201818.50

Μια αξεπέραστη εμπειρία infotainment


Φωτογραφία από το διαδίκτυο

Οι κυπριακές ιπποδρομίες στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες

Οικονομία23 Ιαν 201818.30

Από τις 24.01.2018 - Στρατηγική συνεργασία


Τέλος εποχής για την εταιρεία Cyta Hellas – Ποιος την αγόρασε

Οικονομία23 Ιαν 201818.16

Εξαγορά του 100% της εταιρείας στην Ελλάδα 

«Οι ροδακινοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν έγκαιρα και όπως πρέπει»

Οικονομία23 Ιαν 201817.40

Επαφές του υπουργού με παραγωγούς από Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη 

ΠΡΟΣΟΧΗ – Σεφταλιά με σαλμονέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)

Οικονομία23 Ιαν 201817.22

Στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp

«Τεράστιο ενδιαφέρον» για επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη

Οικονομία23 Ιαν 201817.10

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 


ΘΕΣγαλα


ΕΥΑΘ


Interlife Kids
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

"Πυρετός" στο Λευκό Πύργο για το συλλαλητήριο

δείτε το τεύχος

7028


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία