Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο ΣΒΒΕ στην καρδιά της ευρασιατικής επιχειρηματικής συνεργασίας

Έγινε ομόφωνα αποδεκτός ως μέλος του «International Congress of Industrialists and Entrepreneurs»

Ομόφωνα αποδεκτός ως μέλος του "International Congress of Industrialists and Entrepreneurs" (ICIE), το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο επιχειρηματικό οργανισμό προώθησης διεθνών συνεργασιών και υλοποίησης ξένων επενδύσεων με έδρα τη Μόσχα, έγινε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Η εισδοχή του ΣΒΒΕ στους κόλπους του ΙCIE, το οποίο προωθεί την ευρασιατική οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία, έγινε στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης του δεύτερου, στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Οι δύο οργανισμοί έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό της διοργάνωσης ενός πολύ σημαντικού πολυσυνεδρίου εντός του 2018, για την προώθηση των επενδύσεων των επιχειρήσεων - μελών του ICIE στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ICIE έχει παρουσία στις πέντε χώρες της Ευρασίας, στις 11 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε 11 χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Διαθέτει ακόμη παρουσία σε 28 χώρες, εκπροσωπώντας εκεί συνδέσμους βιομηχανιών και επιχειρηματιών. Στην οργάνωσή του λειτουργούν 14 επιτροπές και επτά γραφεία αντιπροσώπευσης στο εξωτερικό, ενώ λειτουργεί ήδη 25 χρόνια.

Μετά την εισδοχή του ΣΒΒΕ ως μέλους αυτού του σημαντικού διεθνούς οργανισμού, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, δήλωσε: «Πρόκειται για μια ακόμη -και μάλιστα εκτός συνόρων- σημαντική αναγνώριση του ΣΒΒΕ, για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ευρασιατικών επιχειρήσεων. Θεωρώ ότι η διοργάνωση το 2018 του μεγάλου πολυσυνεδρίου που ετοιμάζουμε από κοινού με το ICIE, αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές ευκαιρίες για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, να γίνουν "ορατές" στη διεθνή αγορά επενδύσεων και να εντάξουν τα προϊόντα τους σε διεθνή δίκτυα διανομής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ