Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σχέδιο για νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Τι προβλέπει το σχέδιο της ΓΑΙΑΟΣΕ

Σχέδιο για μεγάλη επένδυση και νέο εμπορικό κέντρο έως 100.000 τ.μ. στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί καθώς η ΓΑΙΑΟΣΕ, θυγατρική για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, δρομολογεί διαγωνισμούς παραχώρησης εκμετάλλευσης – μέσω εμπορικών κέντρων – και τα πρώτα δύο θα είναι σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Το νέο εμπορικό κέντρο σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη και όπως γράφει η «Καθημερινή»: «Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου επιφάνειας έως 100.000 τ.μ., σε μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Με βάση τη μέχρι σήμερα πρόοδο, έως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης οι απαιτούμενες μελέτες και θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος».

Η περίπτωση του Πειραιά είναι ακόμη πιο προχωρημένη καθώς, σύμφωνα με την «Καθημερινή» «την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί τόσο η πολεοδομική μελέτη, όσο και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το ακίνητο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά».

Τα δύο εμπορικά κέντρα θα αναπτυχτούν στα ακίνητα που σήμερα στεγάζουν τους σταθμούς του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ στόχος της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι η ανάπτυξη εμπορικών κέντρων και στον Σταθμό Λαρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί