15

OCT
2018

Καθησυχάζουν οι τράπεζες για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή και αδυναμία αποπληρωμής

Έρχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για στρατηγικούς κακοπληρωτές δανείων

16 Oct 201713.10
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που διαθέτουν και σημαντικά εισοδήματα και ικανά περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν, επιλέγουν οι τράπεζες να εισάγουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου μήνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν και διαβεβαιώνουν τραπεζικές πηγές αλλά και διοικητικά στελέχη τραπεζών σε δημόσιες παρεμβάσεις τους «οι τράπεζες δεν έχουν κανένα λόγο να στραφούν κατά των αδύναμων δανειοληπτών, ούτε και έχουν ως στόχο τα μικρής αξίας ακίνητα, που έχουν μεγάλη μεν σημασία για τους πολίτες, περιορισμένη δε οικονομική αξία για τις ίδιες. Μάλιστα όλη την περίοδο της κρίσης στάθηκαν δίπλα στους συνεπείς δανειολήπτες».

Ειδικότερα, επιτελικά στελέχη τραπεζών σε δημόσιες παρεμβάσεις τους τονίζουν ότι οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή και αδυναμία αποπληρωμής των δανείων δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας συνεργάσιμος δανειολήπτης που να μη βρήκε ανταπόκριση από τις τράπεζες», τονίζοντας ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τελικά «δρουν» σε βάρος όχι μόνον των τραπεζών αλλά κυρίως όσων πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα και είναι πραγματικά αδύναμοι.

Αντίθετα οι δανειολήπτες οι οποίοι θα χαρακτηριστούν ως μη συνεργάσιμοι και ως στρατηγικοί κακοπληρωτές θα βρεθούν στο στόχαστρο των τραπεζών καθώς φαίνεται ότι και οι 4 συστημικές τράπεζες επιταχύνουν τις ενέργειες για τον άμεσο πλειστηριασμό των ακινήτων αυτής της κατηγορίας των δανειοληπτών.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών, σύμφωνα με επιτελικά τραπεζικά στελέχη, είναι δανειολήπτες που πήραν στεγαστικό δάνειο στο 100% της αξίας του ακινήτου, δηλαδή χωρίς να βάλουν ίδια κεφάλαια, προχώρησαν σε ενοικίαση του σπιτιού τους, διαθέτουν καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία και «αρνούνται» να συνεργαστούν με την τράπεζα τους για την αποπληρωμή του δανείου τους. Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς επισημαίνουν επίσης ότι όλες οι δικαστικές εγγυήσεις που έχει ένας δανειολήπτης διατηρούνται και βέβαια όσοι προστατεύονταν μέχρι σήμερα θα εξακολουθήσουν να έχουν την ίδια προστασία αλλά και την κατανόηση της τράπεζας.
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Από σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Πού θα κυμανθεί η τιμή του

Οικονομία15 Oct 201809.50

Θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών 

Κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση για εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Οικονομία15 Oct 201801.14

Η ελληνική εταιρεία που βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές start-up


Τζόκερ: Κληρώνει 6,5 εκατ. ευρώ στις 18/10 – «Πεντάρι» στη Θεσσαλονίκη

Οικονομία15 Oct 201800.49

Τζακ – ποτ στην κλήρωση της Κυριακής (14/10)


«Πριμοδότηση» επιχειρήσεων για 10.000 νέες θέσεις εργασίας – Έως 1.600€ μισθός

Οικονομία13 Oct 201815.23

Πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας για 12 μήνες σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ έως το τέλος Οκτωβρίου

Αυξημένες οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Οικονομία12 Oct 201818.30

Αξιοσημείωτη μείωση κατά 128.661 σημείωσε τον Αύγουστο ο αριθμός των οφειλετών


Το αποτύπωμα του ΟΠΑΠ Forward στον κλάδο τροφίμων και ποτών

Οικονομία12 Oct 201817.40

Γνωρίστε τις εταιρείες του κλάδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα


Εντός Νοεμβρίου η αξιολόγηση αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Οικονομία12 Oct 201817.10

Συνολικά υποβλήθηκαν 15.364 αιτήσεις ενίσχυσης

ΜασούτηςMediterranean Cosmos
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Αγνοούν οι Έλληνες το νέο σύστημα οικογενειακού γιατρού

δείτε το τεύχος

7243


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία