Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουριστικό «άνοιγμα» της ΠΚΜ στην Αγία Πετρούπολη (ΦΩΤΟ)

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «INWETEX- CIS TRAVEL MARKET 2017»

Ως η μοναδική ελληνική Περιφέρεια συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «INWETEX- CIS TRAVEL MARKET 2017» που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Φιλοξενούμενη στο ενιαίο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευκαιρία να προβάλλει και να αναδείξει σε ένα κοινό 5 εκατομμυρίων Ρώσων το τουριστικό προϊόν της με στόχο τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητάς της στη ρωσική αγορά ως ένας ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός που συνδυάζει μορφές εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού και ως ένας τόπος μοναδικός για την απόκτηση πρωτόγνωρων και αυθεντικών εμπειριών.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Έκθεσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγ. Πετρούπολη και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, διοργάνωσε σε κεντρικό σημείο της πόλης, εκδήλωση παρουσίασης των προϊόντων, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και των πολλαπλών επιλογών τουριστικού, ιστορικού, θρησκευτικού, πολιτισμικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στην παρευρέθηκαν οι μεγαλύτεροι τοπικοί τουριστικοί, δημοσιογραφικοί, επενδυτικοί, πολιτιστικοί και κρατικοί φορείς της Αγίας Πετρούπολης. Την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης εκπροσώπησε ο Sergey L. Markov, πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης και οι συνεργάτες του. Εκ μέρους του Ελληνικού Γενικού Προξενείου, ο Πρόξενος Πάνος Μπεγλίτης αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και στη στήριξη του ελληνικού τουρισμού από τους Ρώσους πολίτες. Τον Ε.Ο.Τ. εκπροσώπησε η Αθηνά Σπακουρή, Γενική Διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας, και ο Νικόλαος Σταμάτης, υποδιευθυντής γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρωσίας. 

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. Αλέξανδρος Θάνος, «η εισροή τουριστών από τη Ρωσία αυξήθηκε φέτος κατά 20% περίπου, προσεγγίζοντας το ένα εκατομμύριο επισκέπτες», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «για το έτος 2016 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε επισκέψεις με ποσοστό 23%, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία, γεγονός που δείχνει τη σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα». Παράλληλα, ο κ. Θάνος είχε την ευκαιρία επίσης να παρουσιάσει για πρώτη φορά τα νέα θεματικά βίντεο τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ. για τον πολιτισμό και τη σύγχρονη εικόνα της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Π.Κ.Μ. στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “INWETEX- CIS TRAVEL MARKET 2017” και η παρουσίαση του τουριστικού της προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας στην παράλληλη εκδήλωση, ήταν αποτέλεσμα της συμμετοχής της στο τριήμερο διεθνές συνέδριο, που είχε πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πόλη με θέμα «Αγία Πετρούπολη – Ελλάδα: Ενώνοντας τις Δυνάμεις». Στο συνέδριο αυτό, είχε συζητηθεί ο «Οδικός Χάρτης» με βάση τον οποίο θα προκύψουν σε νέα σχέδια και θα ενδυναμωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την ενίσχυση του οικονομικού περιβάλλοντος και την οικοδόμηση διαρκών εμπορικών και κοινωνικών σχέσεων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αγίας Πετρούπολης που υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη