Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνολικά 15 μικροσκόπια δώρισε σε σχολεία των Σερρών ο ΣΒΒΕ

Πρόκειται για σχολεία που συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό «Μαθητών Επιχειρείν»

Στη δωρεά 15 μικροσκοπίων σε αντίστοιχο αριθμό σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σερρών, προέβη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για σχολεία που συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό «Μαθητών Επιχειρείν», την υλοποίηση του οποίου υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας από το 2014.

«Με δεδομένο ότι ο ΣΒΒΕ στηρίζει την επιχειρηματική εκπαίδευση και την ευγενή άμιλλα των μαθητών, ούτως ώστε να μετασχηματίζεται η ιδέα τους σε πράξη, αποφάσισε να επιβραβεύσει τη συμμετοχή των συγκεκριμένων σχολείων στην πρωτοβουλία. Πιστεύει ότι μέσω αυτής, οι μαθητές καλλιεργούν τη δημιουργική τους σκέψη, αναπτύσσουν κριτικό πνεύμα, εξοικειώνονται με έννοιες όπως η καινοτομία και η καλώς εννοούμενη ανταγωνιστικότητα κι αναπτύσσουν σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες, όπως η ομαδική εργασία και η επίλυση προβλημάτων» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΒΒΕ. Επίσης, ο φορέας συγχαίρει τους 300 συμμετέχοντες μαθητές από τα 15 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εύχεται οι 22 επιχειρηματικές προτάσεις, που κατατέθηκαν το 2017 να διπλασιασθούν το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ