18

ΝΟΕ
2017

Τόσο στην Τούμπα, όσο και στην δυτική Θεσσαλονίκη

Δύο χριστουγεννιάτικα χωριά θα στηθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη

20 Οκτ 201701.54

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί και φέτος στην Τούμπα, από 2 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου, με ξύλινα σπιτάκια, παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικη αγορά και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει αντίστοιχη δράση και στη δυτική Θεσσαλονίκη, ωστόσο, μέχρι να οριστικοποιηθούν τα πράγματα, ο πρόεδρος του ΕΣΘ κ. Παντελής Φιλιππίδης δεν θέλησε προς το παρόν να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερε πάντως, σε δηλώσεις του στον «Τ.Θ.», ότι ήδη έχει ζητηθεί ο χώρος και αναμένονται οι σχετικές απαντήσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ξεκινά πάντως τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού στην Τούμπα, μετά και την έγκριση που δόθηκε από την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα. Σημειώνεται ότι η δημιουργία και λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δ΄ Κοινότητας του Δήμου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ το θέμα είχε απασχολήσει και την τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας».

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ δήλωσε στον «Τ.Θ.» ότι το σκεπτικό της δημιουργίας του χριστουγεννιάτικου χωριού στην Τούμπα αρχίζει και τελειώνει στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο η Τσιμισκή και άλλοι δυο κεντρικοί δρόμοι. «Η αγορά της πόλης είναι από άκρη σε άκρη και όχι τα 200 μαγαζιά του κέντρου. Είναι τα 8.500 μαγαζιά που λειτουργούν στο δήμο Θεσσαλονίκης. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι ως ΕΣΘ να κάνουμε δράσεις παντού», σημειώνει.

 «Η Τούμπα δεν είναι μια μικρή αγορά, έχει περίπου 200.000 πληθυσμό. Δεν μπορούμε να αγνοούμε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της πόλης μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήγαμε εκεί πέρυσι», τονίζει ενώ ερωτηθείς για το εάν υπήρξε ικανοποίηση από την περσινή διοργάνωση αναφέρει:  Με όσους εμπόρους από την περιοχή μιλήσαμε ήταν ενθουσιασμένοι για τη λειτουργία του χωριού και τα αποτελέσματα πέρυσι. Μάλιστα διοργάνωσαν και αυτοί κάποια πάρτυ στα σημεία που βρίσκονταν τα μαγαζιά τους εκείνη την περίοδο, γιατί η Γρ. Λαμπράκη είναι ένα τεράστιος δρόμος. 

Εξάλλου, ο κ. Φιλιππίδης αναφέρει ότι υπάρχουν και αλλού μεγάλες αγορές, όπως είναι αυτή της Τούμπας. «Καμιά φορά με ρωτάνε πώς πάει η αγορά και εγώ είμαι υποχρεωμένος, ως θεσμικός παράγοντας, να απαντήσω συνολικά και απαντάω συνολικά. Γιατί ναι μεν 100 μέτρα στην Τσιμισκή μπορεί να δουλεύουν, σύμφωνα με αυτό που βλέπει ο κόσμος, αλλά υπάρχουν και πολλές χιλιάδες καταστημάτων σε όλη την πόλη που δυστυχώς δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τι θα δούμε φέτος

Όσο για το τι θα περιλαμβάνει φέτος το πάρκο, ο κ. Φιλιππίδης αναφέρει: «Εμείς πέρυσι κάναμε αυτό που μπορούσαμε, αυτό που μπορούμε θα κάνουμε και φέτος». Κάποιες αλλαγές, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνουν στον στολισμό όσον αφορά τη διάταξη και το που θα στηθούν ορισμένα πράγματα, ενώ θα υπάρχουν και καινούρια παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το χριστουγεννιάτικο χωρίο είχε την ονομασία “FUNtastic PARK” και αναπτύχθηκε στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού, καθώς και τους εξωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας.

Στο χώρο δημιουργήθηκαν ειδικές κατασκευές όπου εξελίσσονταν δημιουργικές δράσεις, FUNPARK με παιχνίδια και παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους, Χριστουγεννιάτικη αγορά, εκδηλώσεις Γεύσεις του Κόσμου, καθώς και φιλανθρωπικά κιόσκια και δραστηριότητες για την υποστήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας. Εκτός από τα ξύλινα σπιτάκια με χριστουγεννιάτικα είδη και γλυκά, έλαβαν χώρα και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, συλλόγων, φορέων και εθελοντών.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Θεσσαλονίκη: Οδηγίες ΕΣΘ στα καταστήματα για την κακοκαιρία

Οικονομία17 Νοε 201717.50

Έκκληση και προς τους αρμόδιους φορείς

Η ΣΟΥΡΩΤΗ στο πλευρό των πληγέντων της Δυτικής Αττικής

Οικονομία17 Νοε 201717.20

Παραδόθηκαν παλέτες με εμφιαλωμένο νερό 

JYSK: Εκπτώσεις μέχρι και 75% και… 3 ημέρες Black Friday!

Οικονομία17 Νοε 201717.19

H JYSK αναμένει εξαιρετικές πωλήσεις στη «Black Friday»

Ανακοίνωση ΕΦΚΑ για την επιδότηση που αφορά τα «μπλοκάκια»

Οικονομία17 Νοε 201717.10

Με επιδότηση και οι εισφορές των δώρων για την μετατροπή της σύμβασης σε εξαρτημένης εργασίας  

Έως και το 98% ενός αυτοκινήτου μπορεί να ανακυκλωθεί

Οικονομία17 Νοε 201717.00

Ανακοίνωση ΕΔΟΕ λίγο πριν τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας 

Έρχονται μικροχρηματοδοτήσεις νέας γενιάς και μεγαλύτερης κλίμακας

Οικονομία17 Νοε 201716.10

Ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση δανείων ύψους έως 25.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους

ΣΕΤΕ: Έμειναν λιγότερο, ξόδεψαν περισσότερα οι ξένοι επισκέπτες το α' εξάμηνο

Οικονομία17 Νοε 201715.30

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου του Eurogroup

Οικονομία17 Νοε 201713.30

Οι υπουργοί των 19 κράτών-μελών καλούνται να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους 

Φωτογραφία αρχείου

Δεν εκτελούνται δρομολόγια πλοίων στη γραμμή Πέραμα- Σαλαμίνα

Οικονομία17 Νοε 201712.50

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που υπάρχουν στην περιοχή


ΕΛΠΕ

Anatolia Elementary


Art


MollersΚτήμα ΧρηστίδηTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Βραβείο στον Σπύρο Καρακίτσιο, λέκτορα του Α.Π.Θ.

δείτε το τεύχος

6980


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία