Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η εταιρεία από τη Βόρεια Ελλάδα που κατακτά τις διεθνείς αγορές!

Με έδρα το Κιλκίς αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο

Είναι από τις πλέον εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας, η οποία έχει καταφέρει πάνω από το 90% του τζίρου της να προέρχεται από χώρες του εξωτερικού.  

Η KLEEMANN είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρία με έδρα το Κιλκίς, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς κατασκευής και εμπορίας Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ανελκυστήρων  από  το 1983. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ανελκυστήρα, ανυψωτικούς μηχανισμούς φορτίων, κυλιόμενες σκάλες  και διαδρόμους, ανυψωτικούς  μηχανισμούς για άτομα  με μειωμένη  κινητικότητα, ανυψωτικά συστήματα για  χώρους parking καθώς και ανυψωτικούς μηχανισμούς για χώρους εστίασης.

Αποτελεί  μία από  τις  μεγαλύτερες εταιρίες  ανελκυστήρων στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή αγορά, με εργοστάσια παραγωγής  σε Ελλάδα, Κίνα και Σερβία και με δύο  γραμμές συναρμολόγησης σε Ρωσία και Τουρκία. Η τοπική παρουσία του Ομίλου σε 15 χώρες (όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ρουμανία, Πολωνία, Γαλλία, κλπ) συμβάλλει στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των τοπικών αγορών και των ευρύτερων περιοχών. Με ένα δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 100  χώρες.

Η μεγάλη ανάπτυξη για τον Όμιλο ξεκίνησε μεσούσης της κρίσης, όταν το 2011 δημιούργησε στο Κιλκίς τον πρώτο πύργο δοκιµών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο µεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επένδυση ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ, αλλά έδωσε το πλεονέκτηµα στο Τµήµα Έρευνας και Ανάπτυξης να πραγματοποιεί δοκιµές για µια σειρά νέων προϊόντων, όπως για ανελκυστήρες που προορίζονται για ουρανοξύστες.

Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να διεισδύσει σε νέες µεγάλες αγορές, όπως των ΗΠΑ, της Μέσης και της Άπω Ανατολής. Την ίδια χρονιά, ο όµιλος εγκαινίασε την τρίτη παραγωγική µονάδα του –εκτός αυτής που εδράζεται στο Κιλκίς και άλλης µίας στη Σερβία– αυτή τη φορά στην Κίνα, στην επαρχία Σούτζο, πλησίον της Σανγκάης, όπου βρίσκονται µεγάλες βιοµηχανικές εγκαταστάσεις, µεταξύ των οποίων και εκείνες σηµαντικών ανταγωνιστών της Kleemann στην παραγωγή ανελκυστήρων.

Η κίνηση, που κόστισε δύο εκατ. ευρώ, έπεται της ίδρυσης θυγατρικής στον Χονγκ Κονγκ το 2010 και ήρθε για να ενισχύσει τόσο την παραγωγή όσο και την εµπορική διείσδυση του οµίλου στην περιοχή.

Πρόσφατα η εταιρεία βραβεύτηκε με το βραβείο Εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας, σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Τα βραβεία απονέμονται από το επιμελητήριο σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα και καλύπτουν τομείς, μεταξύ άλλων, όπως η προώθηση των εξαγωγών, η επένδυση στην έρευνα, στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες, η παραγωγή επώνυμων προϊόντων, η περιβαλλοντική συνείδηση και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. 

Πηγή: insider.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας