Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιωάννινα: Ξεκινούν οι εργασίες του 5ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου

Θα ολοκληρωθούν αύριο, Τρίτη, με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα

Η αναπτυξιακή πολιτική και η παραγωγική ανασυγκρότηση, θα βρεθούν στο επίκεντρο του 5ου Περιφερειακού Συνέδριου, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα στα Ιωάννινα και ολοκληρωθούν την Τρίτη, με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις 19.30.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, θα κάνει την έναρξη του συνεδρίου, στις 14.30. Μία ώρα μετά, θα ξεκινήσει η πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με θέμα «επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, περιφερειακή συνοχή και ψηφιακή σύγκλιση» και ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση και τον γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λ. Λαμπριανίδη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με την ίδια ώρα έναρξης θα έχει ως κεντρικό θέμα «ενέργεια, υποδομές, περιβάλλον και διαχείριση υδατικών πόρων» και κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα κλείσουν στις 20.00 με ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου.

Αύριο, Τρίτη, οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10.00. Η πρώτη συνεδρία θα έχει ως θέμα την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Ι. Τσιρώνης, η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου και ο γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Αντώνογλου. Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία θα αφορά την παιδεία, την έρευνα και την οικονομία της γνώσης, με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Κ. Φωτάκη.

Δύο θα είναι και οι απογευματινές συνεδρίες που θα διεξάγονται παράλληλα, με ώρα έναρξης στις 14.00. Η πρώτη έχει θέμα την κοινωνική πολιτική, με ομιλήτριες την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, και τις αναπληρώτριες υπουργούς Ρ. Αντωνοπούλου και Θ. Φωτίου. Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία έχει θέμα τις υποδομές και τις πολιτικές για την υγεία και ομιλητές θα είναι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ