Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο «φέσι» από γνωστό έμπορο – Τι ζητούν παραγωγοί

Αφήνει απλήρωτους παραγωγούς ρυζιού της Θεσσαλονίκης

Μεγάλο «φέσι» από γνωστό μεγαλέμπορο ρυζιού που δραστηριοποιείται στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι παραγωγοί ρυζιού της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε απόγνωση καθώς το ύψος των οφειλών ανέρχεται συνολικά σε 9 εκατ. ευρώ, εξ ου και σήμερα οι παραγωγοί βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο ζητώντας παρέμβαση εισαγγελέα για το ζήτημα.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων Θεσσαλονίκης, Κώστας Ανεστίδης στο Typosthes.gr «Στη δυτική Θεσσαλονίκη ζούνε 272 οικογένειες από την παραγωγή ρυζιού. Από το Μάιο έχει ξεκινήσει μία κατάσταση ανυπόφορη, καθώς η εταιρεία του εμπόρου έχει ουσιαστικά προχωρήσει σε στάση πληρωμών, αφήνοντας απλήρωτες οφειλές 9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,7 εκατ. έχουν μπει στον Τειρεσία».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει «ο έμπορος παίρνει τηλέφωνα τους παραγωγούς και τους απειλεί πως αν κινηθούν δικαστικά δεν θα πάρουν τα λεφτά τους. Ωστόσο, έχουμε κάνει 47 μηνύσεις και σήμερα ζητούμε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα για να μην φύγει ο έμπορος από τη χώρα και να δούμε πού έχουν πάει αυτά τα λεφτά». Μάλιστα, επισημαίνει πως παρότι ο έμπορος υποστηρίζει πως έχει «να παίρνει» λεφτά από τρίτους, αυτό δεν προκύπτει από την κατάσχεση υπέρ τρίτων, διαδικασία που έχουν ήδη κινήσει.

Άλλωστε, πέραν από τα χρωστούμενα των 9 εκατ. ευρώ, οι παραγωγοί δηλώνουν πως το συνολικό ποσό που έχουν επιβαρυνθεί ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ – καθώς έχουν ήδη πληρώσει ΕΦΚΑ και ΦΠΑ για τις παραγωγές των προηγουμένων ετών.

Τ.Θ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ