Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Μαυρίζουν» τη ζωή των εργαζομένων λένε οι εμποροϋπάλληλοι για τη «Black Friday»

Τα αιτήματα των εμποροϋπαλλήλων του Ν. Θεσσαλονίκης ...

Να πληρωθούν κανονικά οι επιπλέον ώρες εργασίες των υπαλλήλων σε εμπορικά καταστήματα και να πάρουν επιπλέον ρεπό, ζητά ενόψει της «Black Friday», η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η BLACK FRIDAY, την Παρασκευή 24 Νοέμβρη, και θυμόμαστε πολύ καλά και από πέρυσι και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και την εξάντληση. Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και φέτος και ακόμα περισσότερο σε καταστήματα που οι προσφορές, με αφορμή την BLACK FRIDAY, θα ισχύουν ακόμα και όλη τη βδομάδα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Επίσης προσθέτει πως «είναι πλέον συχνό φαινόμενο οι αμέτρητες απλήρωτες ώρες δουλειάς, που δεν πληρώνονται ποτέ, «γράφονται» και δίνονται ίσως κάποια στιγμή, όταν βολεύει την επιχείρηση, σαν άδειες και ρεπό.  Μαζί με όλα αυτά έχει ήδη προηγηθεί η περίοδος από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο που σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα  άνοιξαν 32 Κυριακές βάσει του ν. 4472/2017 που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και έπεται συνέχεια με την έναρξη του εορταστικού ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 17,  24, 31 Δεκέμβρη».

Επίσης σημειώνουν ότι «κανένας μικρός αυταπασχολούμενος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα μεγαθήρια του εμπορίου με  το τεράστιο ποσοστό κέρδους που έχουν και  μπορούν να ρίχνουν τις τιμές ανά πάσα στιγμή. Και αυτό το μέτρο για την BLACK FRIDAY και οι Λευκές Νύχτες και η Κατάργηση της Κυριακής Αργίας είναι μέτρα που εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγάλων και γονατίζουν εμποροϋπάλληλους και μικρούς αυταπασχολούμενους» και δηλώνουν ότι είναι σε ετοιμότητα και θα  πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στην εργοδοσία.

Τα αιτήματα των εμποροϋπαλλήλων είναι τα εξής:

-Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων  oι αρμόδιες υπηρεσίες , στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

-Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους.

-Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό.

-Να πληρωθούν κανονικά  οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.

-Να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας των εργαζομένων.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα