Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε μητρώο θα εγγράφονται όσοι μισθώνουν ακίνητα μέσω Airbnb

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους ...

H εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπει η νομοθεσία είναι υποχρεωτική για όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb.

Αυτό ξεκαθάρισε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού ( Σ.Ο.ΔΙΑ), σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου:

"Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.

Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία καθώς προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας, ενισχύει τα τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής.

 

Η θέση του Υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους