Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χάθηκαν 18 χώροι για σχολεία – «Μόνη λύση» οι ιδιώτες

"Για να μη χαθούν άλλοι χώροι"...

Τη δημιουργία σχολείων μέσω ΣΔΙΤ προτείνει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί «τη μοναδική λύση από την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα από το κράτος». 

Όπως είπε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου τηρεί θετική στάση στην πρόταση αυτή. Ο δήμος προτείνει εξάλλου στη σύμβαση για ΣΔΙΤ να περιλαμβάνεται και η αξία απαλλοτρίωσης των χώρων όπου θα κατασκευαστούν τα σχολεία. Αναφορικά με τις ΣΔΙΤ ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για «δανεισμό μέσω ιδιώτη» και είπε πώς εφαρμόστηκε ήδη στην Αθήνα «με πολύ καλά αποτελέσματα» και μάλιστα όχι μόνο σε σχολεία αλλά και σε αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα το πρώτο εξάμηνο του 2018 να υπάρξει έγκριση της αντίληψης, γιατί, όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, υπάρχουν αρκετές ώριμες μελέτες.

Για «σοβαρή αναγκαιότητα» να γίνουν ΣΔΙΤ στο δήμο Θεσσαλονίκης τώρα, «γιατί θα χάσουμε και άλλες εκτάσεις», μίλησε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παπάς, επισημαίνοντας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει χάσει 18 χώρους που προορίζονταν για την ανέγερση σχολείων, οι οποίοι αποχαρακτηρίστηκαν, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ώριμες μελέτες για εννέα σχολικά συγκροτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ